Csatlakozz hozzánk

Hírek

Gyutai pontokat szerzett az EB-n

Az eredetileg a 3. helyen végzett versenyző kizárását követően a 14. helyen végzett az Európa-bajnokság Supersport kategóriájában valójában 15. helyen befutott Adrián

Közzétéve

ekkor

gyutai adrian eb 2013
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Idén a Superstock 600-as kategóriában remeklő Gyutai Adrián az elmúlt hétvégén az idei év számára legfontosabb versenyén, a 2013-as gyorsasági motoros EB-n indult. A Tomracing 22 éves versenyzője egyedül képviselte Magyarországot a kontinensviadalon, és remek teljesítményt nyújtva a pontszerző, 15. helyen fejezte be a viadalt. Adrián aztán egy pozícióval előrébb léphetett, ugyanis a versenyt leintését követően a harmadik helyen befutó spanyol Alberto Lopezt kizárták, így a magyar végül a 14. lett.

„Őszintén megmondom, az ilyen előzéseknek nem tudok igazán örülni, mert én a pályán szeretem legyőzni az ellenfeleimet, nem pedig a versenybíróság döntésével. Persze aki nem tartja be a szabályokat, az így jár. Végül is így 14. lettem, ami nagyon szép eredmény ebben a mezőnyben. Remélem, ezzel a teljesítményemmel sikerült méltóképpen képviselnem Magyarországot. Nagyon köszönöm a csapatomnak azt a segítséget, amit egész évben nyújtottak. A jövő hétvégén a Slovakia Ringen szeretném megszerezni a kategória magyar bajnoki címét és célba venni az IMRC összetett elsőségét” – mondta a fiatal paksi tehetség.

Adrián méltóképpen képviselte a magyar színeket Spanyolországban

Gyutai a következő hétvégén, azaz október 12-13-án tehát a Felvidéken az utolsó magyar és IMRC bajnoki fordulóban indul. Előbbiben 27 pont az előnye a másodikkal szemben, míg utóbbiban 24 egységgel áll az első mögött a második helyen az hétvégi dupla verseny előtt.

Az Európa-bajnokság végeredménye (Supersport)

1. Roman Ramos (spanyol, Kawasaki), Stefan Kerschbaumer (osztrák, Yamaha), 3. Michal Prasek (cseh, Yamaha), 4. Angel Poyatos (spanyol, Yamaha), 5. Jorge Arroyo (spanyol, Yamaha)…, 14. GYUTAI ADRIÁN (magyar, Honda).

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending