Csatlakozz hozzánk

Hírek

Gyutai és a BMW HP4

Gyutai Adrián a BMW segítségével egy HP4-essel tréningezett az Európa bajnokságra – mindkét fél kijelentette, nincs kizárva a közös folytatás…

Közzétéve

ekkor

gyutai adrian bmw hp4
RST AIRBAG

Idén már a Superstock 600-as kategóriában remeklő Gyutai Adrián hatalmas lehetőséghez jutott az Európa-bajnokságra való felkészülésében. A Tomracing Motorsport Team 22 éves versenyzője egy BMW HP4-es motort tesztelhetett a Hungaroringen, amelyet a BMW Motorrad Magyarország biztosított számára.

A hazai gyorsasági motorversenyzés egyik legnagyobb tehetsége, Gyutai Adrián – aki 2007 után első magyar motorosként, nemzetközi bajnoki címet nyert tavaly az Alpok-Adria 125 GP-ben – idén már egy kategóriával feljebb, a Superstock 600-ban folytatta szereplését az Alpok Adria Sorozatban, valamint az IMRC és a magyar bajnokságban.

A kezdeti ismerkedés után egyre biztosabban körözött a HP4-gyel élete első ezres tesztjén

A 22 éves paksi motoros ebben a géposztályban is szinte berobbant a legjobbak közé: fölényesen vezeti a nemzeti bajnokságot, illetve az Alpok Adria összetettjében elért második helyével kivívta a részvétel jogát az Eb-n. A teljesítményére többek között a BMW Motorrad Magyarország is felfigyelt, és a Hungaroringen egy HP4-es modellt biztosított számára, hogy elkezdje az ismerkedését egy teszt erejéig a motorral.

„Ahogy Adrián csapata a BMW-t, mi az ő teljesítményét követtük nyomon. Az idei eredményei abszolút meggyőztek minket arról, hogy tehetséges, a sportága iránt abszolút elkötelezett versenyző, így megegyeztünk egymással, hogy kipróbálhat egy HP4-es modellt. Adrián nem okozott csalódást a hungaroringi teszten, bizonyította a számunkra, alkalmas lehet komoly nemzetközi eredmények elérésére. Ez az egy teszt remélhetőleg csak a kezdőlépés volt a két fél között, mi abszolút nyitottak vagyunk a folytatásra” – fogalmazott Zámbó Balázs, a BMW Motorrad Magyarország vezetője.

Mindkét fél kijelentette, nincs kizárva a közös folytatás…

„Annak ellenére, hogy a teszt során a váltó elektronikájával adódott némi gondunk, a BMW jelen lévő szakembereinek segítségével tudtuk folytatni a megbeszélt programot. Nagyon gyors, de ugyanakkor könnyen irányítható a HP4-es, amelynek az elektromosan önmagát beállító futóművét (DDC) szoktam meg nehezebben. Nagyon megtisztelő volt számomra, hogy a BMW lehetőséget adott erre a tesztre, ami kiválóan illeszkedett az Európa-bajnokságra való felkészülésembe. A jövőről egyelőre még nem szeretnék semmit mondani, de ha a BMW továbbra is lát bennem fantáziát, boldogan folytatnám a közös munkát” – árulta el Adrián.

– BMW HP4 utcai tesztünk ITT

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending