Csatlakozz hozzánk

Hírek

Pontszerző magyarok a kemény olasz élvonalban

Gyutai Adrián tizenkettedik, míg Győrfi Alen tizenharmadik lett a világ egyik legerősebb nemzeti bajnokságának mugellói fordulóján

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A hétvégén, Mugellóban zárta első teljes szezonját a 2015-ös olasz bajnokság National Trophy 600 Supersport kategóriájában Gyutai Adrián. A Tomracing Motorsport versenyzője bravúrosan szerepelt a legendás pályán, és nagy csatában a 12. helyen végzett a futamon, ami a hivatalos végeredményben a 7. pozíciót jelentette a számára, (hiszen az összetettben nem számítanak bele a szabadkártyások eredményei).

A 24 éves paksi pilóta az így megszerzett 18 pontjával az összetett pontverseny 13. helyén végzett.


„Nagyon nehéz hétvégén vagyok túl, hiszen szinte az utolsó pillanatban derült ki, hogy az az olasz csapat, amelyikkel eddig mentem, nem jön el Mugellóba, így a saját Hondámmal kellett rajthoz állnom, amihez úgy kellett a futóművet kölcsön kérnem. Pénteken a második szabadedzés végére sikerült egy alapbeállítást találnunk a motorhoz, ám nem értünk vele semmit, ugyanis a szombati két időmérőn végig esett az eső. Ekkor újból kísérletezgettünk, és szerencsére a második tréningre megint összeállt a motor, így sikerült az idei legjobb rajthelyemet megszereznem. Erre hajnalban elállt az eső, reggel kisütött a nap, és immár megint új körülmények között kellett elrajtolnom. Kockáztattunk azzal, hogy száraz pályára való gumikkal álltam rajthoz. Az elején óvatosabban mentem, de ahogy száradt az aszfalt, úgy gyorsultam, és végül még az ötödik leggyorsabb kört is megfutottam. Keményen kellett küzdenem, de sikerült, és az összetettben elért 13. helyemmel is elégedett lehetek ebben a negyvenfős mezőnyben. Rengeteget tanultam ebben az évben, köszönöm mindenkinek, aki mellettem állt vagy segített” – jelentette ki Gyutai Adrián.


Gyutai úgy érzi, sikerült fejlődnie ebben az évben, és az olasz bajnokság teljes idényét teljesítette, miközben a gyorsaságimotoros-világbajnokság misanói futamán bemutatkozhatott a Moto3-as kategóriában.

„Rengeteget fejlődtem a motor beállításai tekintetében, hiszen nem egy alkalommal kellett új versenygépet megszoknom az idén. Ugyanakkor viszont a MOL Racing Fuel 102+ versenybenzin remekül bevált számomra, hiszen az adatok szerint folyamatosan javult a motor teljesítménye, ami az esetek nagy részében nagyon fontos századokat, tizedeket jelentett számomra. Most egy kis szünet következik, hiszen rövidesen államvizsgázom. A folytatásról, a hogyan továbbról még korai lenne beszélni, hiszen az idei szezon csak most ért véget. Bízom abban, hogy újabb előre lépés következik a pályafutásomban, de most a tanulásé a főszerep” – árulta el a paksi versenyző.

Győrfi Alen 13. lett a versenyen

Jól kezdődött a hétvége Alen (H-Moto Team) számára, hiszen az első időmérőn rögtön az első tízben végzett. Nehezítette a motorozást az ismeretlen pálya, és az eső is.  Az elvárások nem voltak nagyok, mert az olasz bajnokságon induló ellenfelei technikai felkészültsége nagyon magas volt, valamint a pályát is jobban ismerték Alennél. Mindezek ellenére a verseny előtt Alen úgy nyilatkozott, hogy az első tízbe szeretne csak bekerülni.  Az időeredményei alapján a magyar motoros a nyolcadik helyről rajtolhatott, de a félig száraz, félig vizes versenyhez nem voltak meg a beállításai. Mindezek ellenére a pontszerző tizenharmadik helyen sikerült befejeznie a versenyt.

“Reggel már látni lehetett, hogy félig vizes, félig száraz pályán lesz a verseny. Az első pár kört túl óvatosra vettem, mert nem ismertem jól a pályát, nem tudtam, hogy hol lehetnek veszélyes részek ilyen időben. Pár kör után már tudtam, hogyan lehet menni, és elkezdtem felzárkózni. A pálya folyamatosan száradt, és a hiányzó beállításainkra nagy szükség lett volna. Ennek ellenére örülök, hogy így elsőre pontszerzőként végeztem, hiszen a mezőny nagyon gyors és erős volt. Köszönöm az egész éves munkát és segítséget a szerelőmnek, Bán Róbertnek, illetve mindenkinek, aki valamilyen formában segítette a versenyzésemet” – nyilatkozta Alen.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending