Csatlakozz hozzánk

Hírek

Gyutai Adrián kölcsönmotorral is nyert

Újra a H-Moto Team nyújtott
segítséget az olasz bajnoki szezonját anyagi okok miatt – egyelőre –
félbeszakító paksi motorosnak, aki a hétvégén a román bajnokság
hungaroringi állomásán állt rajthoz, s a Supersport kategória vasárnapi
versenyét is meg is nyerte

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A 2016-os idény előtt a Korda Racinghez szerződő Gyutai Adrián az olasz bajnokság National Trophy 600-as kategóriájában kezdte meg az idei szezont, ám az első, balul sikerült vallelungai forduló után anyagi okok miatt kénytelen volt megszakítani a rangos szériában való szereplését: az egyaránt júliusban rendezett mugellói és misanói futamokon sem tudott emiatt indulni.

A magyar motorsportban példátlan összefogás révén azonban Adrián néhány hete egyszer már rajthoz állhatott a Hungaroringen, s a mostani hétvégén ismét a H-Moto Team nyújtott segítő kezet a paksi versenyzőnek. A csapat egy Yamaha R6-ost bocsájtott a fiatal motoros rendelkezésére, amellyel a román bajnokság mogyoródi állomásán állt rajthoz a napokban.

Adrián a Supersport kategóriában indult el, s már a szombati versenyen is remekül teljesített, hiszen vezető helyen állt, amikor futómű-hiba miatt fel kellett adnia a küzdelmet. Vasárnap aztán már senki és semmi nem állhatott az útjába: a Korda Racing pilótája az első helyről rajtolva, a 43 fős – többek között osztrák, német, horvát, román és magyar versenyzőket is felvonultató – mezőnyt fölényesen maga mögé utasítva megnyerte a futamot.

A Malta gátnál

Örülök, hogy ebben az erős mezőnyben sikerült nyernem, jó formában vagyok, folyamatosan edzem, mert a menedzsment változatlanul dolgozik azon, hogy elháruljanak az anyagi akadályok, s visszatérhessek az olasz bajnokságba” – nyilatkozta az MTI megkeresésére Adrián. Amennyiben sikerül összerakni a szükséges pénzügyi hátteret, úgy a fiatal pilótának szeptember elején, az olasz bajnokság imolai fordulóján lenne jelenése.

Írta: Balogh Tamás; Fotók: Molnár Ádám
– a legfrissebb sporthírek a P1Race oldalán

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending