Csatlakozz hozzánk

Hírek

Gyutai Adrián folytathatja

A Korda Racing 25 éves motorosa mellé állt Paks Város Önkormányzata, így már a jövő hétvégén visszatérhet a versenypályára

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Úgy tűnik, elhárult az akadály, így folytatni tudja a versenyzői pályafutását Gyutai Adrián. A 25 éves motoros éppen szülővárosától kapott anyagi segítséget, és Paks Város Önkormányzatának köszönhetően már a jövő héten visszatér a versenypályákra. A Korda Racing pilótája az Alpok Adria sorozat záró fordulójában, a Slovakiaringen, a Supersport kategóriában áll rajthoz, ám ezzel még koránt sem ér véget idei szezonja.

Sokáig úgy tűnt, hogy akár véget is érhet Gyutai Adrián versenyzői pályafutása, pedig a paksi tehetség tavaly a Moto3 misanói vb-futamán a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is bemutatkozhatott, és a 36 fős mezőnyben végül a 26. helyen fejezte be a versenyt. A 25 éves mérnök végzettségű motoros ugyanis idén a májusi, Vallelungában rendezett olasz bajnoki idénynyitón olyan súlyosan bukott több alkalommal, hogy mind a verseny, mind pedig a tartalékmotorja összetört, így az okozott kár kifizetéséig fel kellett függesztenie indulását az olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában.

A Korda Racing versenyzőjének nem várt segítséget nyújtott a 220 Volt H-Moto Team, és a csapat Yamaha R6-os versenygépével többször is rajthoz állhatott: előbb második helyen zárt a Magyar Kupa hungaroringi futamán a 600-as géposztályban, majd megnyerte a Román Superbike Bajnokság Supersport futamát.

Adrián szülővárosa segítő kezet nyújtott számára, és Paks Város Önkormányzatának támogatásával visszatérhet a versenypályára. Elsőként a jövő hétvégén, a Slovakiaringen rendezendő Alpok Adria sorozat záró futamain áll rajthoz Supersport kategóriában, mégpedig az immár jól ismert Yamaha R6-os nyergében, amely erős blokkot valamint néhány új fejlesztést kapott erre a versenyre.

„Számunkra nem volt kérdéses, hogy amennyiben Adrián folytatni tudja a karrierjét, akkor ismét segítünk neki. Ez a motor más lesz, mint amelyikkel eddig versenyzett, hiszen az új kategóriájában is erős blokk, illetve jónéhány fejlesztés került fel a Yamahára, így bízom abban, hogy emlékezetesre sikeredik majd a számára ez a visszatérés” – jelentette ki Kelemen Krisztián, a 220 Volt H-Moto Team tulajdonosa.


Paks Város Önkormányzata hosszú évek óta támogatja Gyutai Adriánt, aki számtalan szép eredménnyel hálálta meg mindezt. Most is úgy gondolta a városvezetés, lehetőséget kell adniuk a település egyik legismertebb sportolójának.

„Adrián a legtehetségesebb magyar motoros, meggyőződésünk, hogy a jövő egyik nagy bajnoka. Jóban-rosszban mellette állunk, és büszkék vagyunk, hogy városunk jó hírét kelti. Drukkolunk neki a cseh pályán, a város, ahol nevelkedett nem engedi el a kezét” – fogalmazott Süli János, Paks polgármestere.

A Korda Racing 25 éves motorosa végig bízott menedzsmentjében, hogy lesz visszaút a számára, hiszen a háttértárgyalások alapján ez a jövő hétvégi verseny nem az utolsó megmérettetés lesz az ősszel. Ám egyelőre Adrián most kizárólag a Slovakiaringen rendezendő futamokra koncentrál, és szeretne minél jobb eredményt elérni egyik kedvenc pályáján.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending