Csatlakozz hozzánk

Hírek

A lelkemet is kiteszem a pályára – Gyutai az EB-re készül

Idén az Alpok Adria Superstock 600-as kategóriában remeklő Gyutai Adrián ezen a hétvégén az idei év számára legfontosabb versenyén, a 2013-as gyorsasági motoros Európa-bajnokságon indul

Közzétéve

ekkor

gyutai adrian eb 2013
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Tomracing 22 éves versenyzője egyedül képviseli Magyarországot a kontinensviadalon, és abban reménykedik, hogy a pontszerző helyek valamelyikén ér célba a 40 fős mezőnyben. Csapatfőnöke, Miklósy Tamás semmilyen terhet nem szeretne versenyzője vállára tenni, de úgy véli, ha Adrián a képességeinek megfelelően teljesít, akkor nagyon szép eredményt érhet el a spanyolországi Albacete-ben.

A hazai gyorsasági motorversenyzés egyik legnagyobb tehetsége, Gyutai Adrián – aki 2007 után első magyar motorosként, nemzetközi bajnoki címet nyert tavaly az Alpok-Adria 125 GP-ben – idén már egy kategóriával feljebb, a Superstock 600-ban folytatta szereplését az Alpok Adria Sorozatban, valamint az IMRC és a magyar bajnokságban.

A paksi motoros ebben a géposztályban is szinte berobbant a legjobbak közé, hiszen egész évben mindhárom sorozatban szépen szerepelt. Az Alpok-Adria Bajnokságban – amely Közép-, és Kelet-Európa legnívósabb pontvadászata – újoncként összetettben a második helyen végzett, és ezzel kivívta a jogot, hogy egyedüli magyarként indulhasson a spanyolországi Albacete-ben a hétvégén rendezendő Európa-bajnokságon.

Adrián Supersport EB-futama vasárnap délben kezdődik, melyet 11.45-től a DigiSport2 élőben közvetít

„Végre eljött az Európa-bajnokság, amit minden évben nagyon várok. Nagyon örülök annak, hogy az új kategóriámban is sikerült kivívnom az indulási jogot az Alpok Adria Sorozatban elért eredményemmel. Voltak megint pillanatok, amikor úgy nézett ki, az anyagiak miatt ki kell hagynunk az év versenyét, ám végül az utolsó pillanatban, a kedd éjszakai indulás előtt pár órával összeállt a teljes költségvetés. A motorom teljes felújítását is el tudtuk végezni, így most már rajtam a sor, hogy bizonyítsak. Igyekszem jól teljesíteni, beleadok mindent, hiszen szeretném méltóképpen képviselni Magyarországot. Örülök, hogy itt lehetek Albacete-ben, ahol már kétszer is versenyeztem, így ismerem a pályát. Nagyon remélem, hogy az eső eláll, és a pénteki szabadedzéseken sikerül megtalálnunk az optimális beállításokat. Elképesztően erős a mezőny, hiszen a spanyol, az olasz és a német bajnokság legjobbjai mellett néhány vb-menő is rajthoz áll. Egy biztos, ebből a három napból is rengeteget tanulhatok, aminek majd a későbbiekben látom hasznát. Abban mindenki biztos lehet, a lelkemet is kiteszem a pályára, hogy minél jobb eredményt érjek el” – nyilatkozta Gyutai.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending