Csatlakozz hozzánk

Blog

Gyulai Motokrossz OB videós összefoglaló

Németh Kornél: “ha nincs gond a #108-as rajtszámú motorral, akkor nincs kegyelem…”

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Video: Sipos Zoltán, Benkő Zsolt

Hétvégén Gyulán rendezték a Motokrossz Országos Bajnokság aktuális fordulóját, ahol a Hell Racing Team versenyzője, Németh Kornél mindkét futamon rajt-cél győzelmet aratott, maximális pontszámot begyűjtve a kiváló teljesítménnyel. A KTM Kecskemét színeiben motorozva Kornél megmutatta, ha a technika és motorja tökéletes, nem talál legyőzőre. Két fordulóval a bajnokság vége előtt Kori így 240 ponttal, biztosan vezeti a magyar bajnokságot.

A gyulavári motokrossz pálya szervezői – minthogy idén először rendeztek igazán nagyszabású profi versenyt – mindent megtettek, hogy a hazai bajnokság aktuális fordulóján rajtgéphez álló versenyzőket a lehető legjobb minőségű pálya fogadja.

Ahogy ígértük, el is készült a videós beszámoló a futamról. Ha kérhetjük, osszátok meg minél többen, mert rengeteget dolgoztunk vele. Köszönjük a segítséget a Safety-Hungary Dirt oktatásának és a THOR motokrossz felszerelések hazai forgalmazójának!
 

Németh Kornél beszámolója:

„Már amikor szombat este megérkeztem és kimentem a pályát „szemrevételezni”, érzetem, hogy a hétvégi verseny nagyon jó lesz. Köszönettel tartozom a verseny szervezőinek, hogy meghívtak” – mesélte a pályával kapcsolatban közönségkedvenc MX-esük. A szabadedzésen ugyan Szvoboda Bence 1.2 másodperccel jobbat ment, de a kvalifikáción már visszavette Kornél a vezető pozíciót, amitől ezen a hétvégén a verseny további részében senki sem tudta megfosztani. Az időmérőn már 1.3 másodperccel bizonyult jobbnak üldözőjénél, az első futam végére pedig hozta az immár szokásosnak mondható egy perces (!) előnyét „Big-K”. „Úgy álltam rajthoz vasárnap, hogy éreztem, jó erőben vagyok, jót tett a kondizás, noha motorozni többet szerettem volna múlt héten, mint amire időm jutott. A startot mindkét futamon elvittem, az elsőben gyakorlatilag senki és semmi sem zavart, a saját tempómban és stílusomban motorozhattam egészen a leintésig. A motorom tökéletesen ment, bejött, hogy a tesztek során keményítettünk a hátsó teleszkópon Havasi Zoli közreműködésével.”


Kornélt technikai probléma nélkül lehetetlen legyőzni az idei MXOB-n – Gyulán is duplázott Kori

A második futamon, – mert ugye tökéletes verseny nem létezik – akadt egy kisebb technikai probléma, Kornél startbeakasztója beragadt, ezért meg kellett állnia, hogy a problémát orvosolni tudja. A Hell Energy versenyzője azonban így sem engedte át első helyét egy pillanatra sem, és kényelmes tempóban, igazi élménymotorozással szórakoztatva a hőség ellenére is lelkes közönséget, ismét elsőként ért célba.

Németh Kornél legközelebb hétvégén Vranovban ül motorja nyergébe, ahol a cseh bajnokság negyedik fordulóján mindenképpen szeretné átvenni a vezetést. „Bízom benne, hogy az időjárás picit kegyesebb lesz hozzánk, mint a legutóbbi holice-i futamon és tökéletes technikával, – a gyulai versenyhez hasonlóan – igazán jót tudok majd motorozni” – mondta el Kori.


Az eddigi fordulók összefoglalóját ITT olvashatod

Comments

comments

Trending