Csatlakozz hozzánk
Fantic caballero

Hírek

Gyorsan kopott Sebestyén gumija

MotoGP 125cc: Peti – 6 kör híján végig küzdve a motorral – a 22. helyen végzett Indianapolisban

Közzétéve

ekkor

GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Forrás: Faster Management

Véget ért Indianapolisban a MotoGP versenyhétvégéje. Magyar szempontból a leglényegesebb, hogy a 125-ösök között a Forward Racing versenyzője, Sebestyén Péter a 22. helyen ért célba.

A szombatinál (lásd lentebb) kissé hűvösebb, de optimális idõ fogadta a versenyzõket a Motor Speedway-en. Peti a warm up során – mint ahogy az elmúlt napokban is – tapadási gondokkal küzdött: hat kör alatt gyakorlatilag teljesen elkoptak a gumik. Sebestyén már a bemelegítés során mindent beleadott, és sikerült is javítania majdnem 1 másodpercet a tegnapi idejéhez képest.

A futamon aztán jól kezdett a magyar versenyző, az elsõ hat körben együtt tudott motorozni a mezõnnyel, aztán ismét jelentkezett a bemelegítésnél is fennálló probléma: a gumik újra teljesen elkoptak… Ezután a motor annyira csúszkált, hogy nagyon kellet figyelnie, hogy egyáltalán esés nélkül be tudja fejezni a versenyt… Összességében elmondható, hogy jobban sikerült Petinek ez a hétvége. A futam alatt is, az elsõ hat körben – amíg kitartottak a gumik – sikerült javítania a reggeli idejéhez képest. A nyolcadliteresek versenyét egyébként Nicolas Terol nyerte és a Moto2-ben is spanyol győzelem született Marc Marquez révén. A királykategóriát Casey Stoner nyerte Dani Pedrosa és Ben Spies előtt.


„Jól kezdõdött a verseny, tudtam elõzgetni, tartani a tempót a mezõnnyel, de 6 kör után úgy elkoptak a gumik, hogy nem volt semmi tapadásom. Ezután sajnos nem a többiekkel küzdöttem, hanem a motorral, hogy célba tudjak érni. Azt tartanám fontosnak, hogy a következõ hétvégén errõl a pontról tudjunk továbblépni”
– nyilatkozta Peti.

„Ha nem vesszük figyelembe a meglévõ gondokat, összességében pozitív hétvége volt. Most látom, micsoda képességekkel rendelkezik Peti, hogy a nehéz pillanatokban is összpontosít, és megpróbálja a maximumot kihozni magából” – mondta a menedzser, Roberto Favaro.


Lehet, hogy Peti utolsó versenye volt a gyengécske KTM-mel?
Szombati előzmények: kemény dió ez a KTM…

Szombaton a 125-ös kategóriának délelõtt egy szabadedzése volt, délután pedig megvolt az idõmérõ is. A Right Guard Racing motorsport program versenyzõje vasárnap a 29. helyrõl rajtol. Az idõjárásra szombaton sem lehetett panasz az amerikai ringen. Peti nagyjából a pénteki motorbeállításokkal gurult pályára a délelõtti szabadedzésen. A sokat emlegetett motorproblémák megint megnehezítették a magyar versenyzõ dolgát, az etap végén az utolsó idõvel zárt.

A délutáni idõmérõre sem nagyon változtattak a beállításokon. Peti és menedzsere, Roberto Favaro úgy döntöttek, hogy a kialakult, nem könnyû helyzethez Peti vezetési stílusát a motorhoz hangolva próbálnak alkalmazkodni. Ez végül hozott is némi eredményt, hiszen Sebestyén a délelõtti szabadedzéshez képest csaknem két másodpercet tudott javítani a legjobb idején – ez azonban csak a 29. helyhez volt elég. Peti most arra koncentrál, hogy a motor hibáit lehetõ legkevésbé kihozó vezetési stílust alkalmazzon, segítségül hívva a telemetrikus adatokat is.


Ha a hegy nem jön Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez: Peti “állította át magát” a kiismerhetetlen KTM-hez, nem pedig fordítva…

„Most tartunk ott, ahol a pénteki elsõ edzés után kellett volna. Nagy lemaradásban vagyunk folyamatosan. Próbáltam már én is egy kicsit másképpen motorozni, valamennyire sikerült is, egy kicsit talán jobb lett, de véleményem szerint nem ez kéne, hogy legyen a megoldás” – nyilatkozta Peti a szombati napon.

„Szerintem a sok negatív dolog mellett az mindenképp pozitív, hogy ma tudtunk egy kicsit javítani az idõeredményen. Sok próbálkozás után, most nem maradt más, mint alkalmazkodni a motor jelenlegi állapotához. Meglátjuk, így hova tudunk jutni. Petin látom, hogy mindent megtesz azért, hogy 200%-ot hozzon ki a helyzetbõl”
– bizakodott Roberto Favaro.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés

Trending