Connect with us
Suzuki

Hírek

Győrfi ugrott egy lépcsőfokot

Alen hatodik Monzában: „Most kell szerénynek maradni, és keményen dolgozni tovább”

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A legendás monzai pályán folytatódott ezen a hétvégén a Superbike világbajnokság, melynek Superstock 1000-es sorozatában versenyez Győrfi Alen. A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője a reggeli warm up-on egészen fantasztikusan motorozva az 5. legjobb időt érte el esős körülmények között. A futamon aztán kiderült, hogy nem a véletlen műve volt a tréningeken mutatott remek forma: Alen a 15. helyről rajtolva az előkelő 6. helyen fejezte be a futamot – bebizonyítva, hogy igenis a középmezőny élén van a helye.

Györfi Alen egy évvel ezelőtt kis híján pontot szerzett Monzában, élete második versenyén a Superstock 1000-ben. Az idei futam előtti bemelegítésen tovább folytatta remeklését, ugyanis az immár „szokásos” esős warm up-on az ötödik legjobb időt motorozta – 2:07.937 –, ami egyértelműen azt bizonyította, a Honda beállításait eltalálta a csapat, így akár a legjobb tízbe is bekerülhet a 22 éves motoros.

Alen a futamon a 15. rajtkockából indulva fantasztikusan lőtt ki, és az első kanyarban már a hatodik helyen száguldott. “Már  a bemelegítő edzésen éreztem, hogy jó napunk lesz, mivel könnyed, laza motorozással jött az ötödik idő, és tudtam, tudok még gyorsulni. Nagyon jól döntöttünk, amikor az intermedia, azaz a száraz és vizes pályára is alkalmas abroncsokat raktuk fel a versenyre. A rajtot jól elkaptam, de az elején óvatosan kellett mennem, hiszen vizes  volt a pálya” – elevenítette fel a rajt és az első kör eseményeit Alen.


“Most végre előjött Alenből az a tudás, ami benne van”

Hatalmas csatákat vívott például az eddig kettő futamból kettőt nyerő Sylvain Barrierrel, volt menet közben ötödik, majd nyolcadik is, ám a végén nagyon higgadt motorozással behozta a Hondáját a 6. helyre egy olyan mezőnyben, amelyikben messze az övé a legöregebb technika. Ám ismét bebizonyosodott, nem minden a jó motor, tehetséggel és tudással a gyári csapatok is verhetőek.

„Pár kör után láttam, hogy tudom tartani a leggyorsabbak tempóját, ráadásul még előzni is képes voltam a célegyenes végén. Az utolsó körökben sajnos leszakadtam egy kicsit az élbolytól, ugyanis Barrier bukott előttem, és mivel a hatodik helyen álltam, inkább arra törekedtem, hogy befejezzem a futamot. Nem tudom elmondani, milyen érzés volt áthaladni a célvonalon, de azt érzem, most kell szerénynek maradni, és dolgozni tovább keményen. Szeretném a csapatom valamennyi tagjának megköszönni ezt az eredményt”
– jelentette ki Győrfi Alen, aki a most szerzett 10 pontjával összetettben feljött a 11. helyre.


Alenék jól választottak gumit és a beállításokat is eltalalták – mindez persze mit sem ér tehetség és szerencse nélkül…

A csapattulajdonos, Kelemen Krisztián szerint ezúttal kijött az a teljesítmény, ami Alenben már régóta benne van. Úgy véli, a csapat minden tagja maximumot nyújtott, és valamennyi döntésük jónak bizonyult. Ugyanakkor kiemelte, a helyén kell kezelni ezt a sikert, mert csak akkor tud a gárda előrébb kerülni, ha ezek után még keményebben dolgozik.

„Nagyon szépen köszönjük mindenki segítségét – szponzorok, csapat-, és családtagok, szurkolók –, mert nélkülük nem érhettük volna el ezt a ragyogó eredményt! Alen és a csapat nagyon jó munkát végzett egész hétvégén, hiszen végig a legjobbakkal tudott motorozni a top10-ben. A versenynek intermedia gumival vágtunk neki, ami jó választásnak bizonyult. Sikerül bebizonyítania Alennek, hogy szívvel és akarattal is lehet eredményes az ember, és képes lépést tartani a gyári alakulatokkal. Most végre előjött Alenből az a tudás, ami benne van. Örülni kell ennek a hatodik helynek, ugyanakkor most kell még keményebben dolgoznunk, hogy a következő versenyeken is hasonlóan szerepelhessünk. Ismét megmásztunk egy lépcsőfokot” – fogalmazott Kelemen Krisztián.


A következő futamra június 10-én, Misanóban kerül sor
A vasárnapi futam végeredménye (Superstock 1000)

1. Lorenzo Savadori (Barni Racing Team, Ducati 1199 Panigale) 21:21.255, 2. Christoffer Bergman (BWG Racing Kawasaki, Kawasaki ZX-10R) 21:22.906, 3. Eddi La Marra  (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 21:23.139, 4. Fabio Massei (EAB Ten Kate Junior Team, Honda CBR 1000RR) 21:24.326,… 6. GYŐRFI ALEN (METALCOM-ADRENALIN H-MOTO TEAM, HONDA CBR 1000RR) 21:42.633.

A Superstock 1000-es sorozat állása

1. Lorenzo Savadori (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 53 pont, 2. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 50, 3. Eddi La Marra  (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 48, 4. Markus Reiterberger (Team Alpha Racing, BMW S1000 RR) 33,… 11. Győrfi Alen (MetalCom-Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 14 pont

Forrás: MetalCom-Adrenalin H-Moto Team

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending