Csatlakozz hozzánk

Hírek

Győrfi bukott az esőben

Alen jó formában ment és előkelő helyről csúszott ki – kár érte! (asseni versenybeszámoló)

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Közel volt az újabb pontszerzéshez, ám a nedves aszfalton elvesztette uralmát Hondája felett, és a 6 pontot érő 10. helyről kiesett az asseni futam negyedik körében: Győrfi Alen a maga elé kitűzött célt kiesése pillanatáig teljesítette, ám a május 6-ai monzai versenyen beteljesítené, és a legjobb tíz között végezne…

Hiába rajtolt szenzációsan Győrfi Alen, az asseni futam negyedik körében bukott, és nem sikerült tovább gyarapítania pontjainak számát. A 17. helyről induló versenyző már az első kanyart követően a 11. pozícióban motorozott, majd az esésekkel tarkított futamon a 6 pontot érő 10. helyről kiesett. A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője a vasárnap délelőtti bemelegítő edzésen bizonyította, hogy a szombat délelőtti szabadedzésen, esős körülmények között elért 10. legjobb körideje nem a véletlen műve volt, hiszen a szintén esőben megrendezett warm up-on az előkelő 8. helyen végzett.

„Az egész hétvége folyamán technikai problémák hátráltattak a jobb eredmény elérésében, azonban a warm up-on az eső kiegyenlítette az esélyeket, és a nyolcadik helyen zártam, ami jó előjel volt a versenyre nézve” – bizakodott a reggeli tréning pillanataiban a 22 éves motoros, aki többek között a világbajnokságot vezető Sylvain Barriert is maga mögé utasította.
       
„Sikerült jó rajtot vennem, hisz az első kanyarba már a 11. helyen fordulhattam, majd később javítottam egy pozíciót, így amikor elérkeztem az ominózus negyedik körhöz, a 10. helyen álltam. Egy gyors jobbos után következett egy bal kanyar, ahol két sebességet kellett visszaváltanom, ám ekkor a motor egy vízfolton megcsúszott, és nem tudtam már mit tenni. Szerencsésen megúsztam a történteket, kisebb horzsolások vannak a hátamon, míg a csuklóm és az ujjaim bedagadtak” – fogalmazott az összetett pontversenyben négy ponttal rendelkező Győrfi Alen, aki már a következő feladatára koncentrál.

 „A kiesésem pillanatáig sikerült a magam elé kitűzött célt teljesítenem, hisz az első tíz környékén tudtam motorozni. Nagyon várom már a monzai hétvégét, ahol
be szeretném bizonyítani, hogy valóban a legjobbak között van a helyem” – mondta a 22 éves motoros.


Alen a top10-ben haladva csúszott ki – kár érte!
A vasárnapi futam végeredménye (Superstock 1000)

1. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 13:34.645, 2., Lorenzo Savadori (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 13:35.377, 3. Eddi La Marra  (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 13:35.468, 4. Loris Baz (MRS, Kawasaki ZX-10R) 13:38.170, … Győrfi Alen (MetalCom-Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) helyezetlen

A világbajnokság állása

1. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 50 pont, 2. Loris Baz (MRS, Kawasaki ZX-10R) 33, 3. Eddi La Marra  (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 32, 4. Lorenzo Savadori (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 28,… 17. Győrfi Alen (MetalCom-Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 4.


A következő futamot május 6-án, Monzában rendezik, melyet az Eurosport2 élőben közvetít
Asseni előzetes

Győrfi Alen tavaly éppen Assenben kezdte meg a szereplését a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatában, és most a legendás pályára visszatérve legalább az idénynyitón elért (pontszerző) helyezését szeretné megismételni.

Noha Alen 2011-ben a kategória abszolút újoncaként vágott bele a nagy “négyütemű ezres kalandba”, abszolút odatette magát az első szabadedzéstől kezdve, és a 26. rajthelyről indulva végül a 22. lett, miközben majdnem három és fél másodpercet javított. Az idei esztendőt pedig azonnal pontszerzőként zárta Imolában – a 12. hellyel 4 pontot szerzett –, és ezt a szereplését Assenben is szeretné megismételni.

„Az imolai futamot követően már nagyon vártam az asseni hétvégét. Már tudom, hogy ott van a helyem a pontszerzők között, és azt is tudom, hogy innentől kezdve nem is szeretném alábbadni ennél. Mindenképpen azt remélem, hogy a tavalyi adatok és az idei szezonra megtalált beállítások segítségével ezúttal is képes leszek az időmérőn a legjobb 15 közé kerülni, és ha ez sikerül, akkor teljesülhet az álmom, és Assenból sem kell üres kézzel távoznom. Bízom abban, hogy az Imolában tapasztalt technikai gondok ezúttal elkerülnek majd” – fogalmazta meg elvárásait saját magával szemben a 22 éves motoros.

A csapattulajdonos is bízik abban, hogy folytatni tudja Alen az imolai formáját, hisz most már elvárás a pontszerzés a versenyzővel szemben. Ám azzal azért ő is tisztában van, hogy vannak olyan tényezők, amelyek megakadályozhatják a motoros újabb remek eredményét.

„Tisztában vagyok azzal, hogy az asseni futam teljesen más lesz, hisz itt nagyon rég motorozott Alen. Sajnos egyelőre a motoron semmilyen új fejlesztés nem lesz, ráadásul fejtörést okoz az egész csapatnak az új Pirelli abroncs, melynek magassága mind elől, mind hátul megváltozott, és ez Alen stílusbeli fejlődése és gyorsulása miatt is új beállításokat igényel majd. Az imolai pontszerzéssel egyébként Alen elérte azt, hogy a szerződésünket véglegesítjük a támogatóinkkal, és ez számára biztosítja idén és az elkövetkező években is a kiemelt szerepet. Sőt,
az asseni futamon elkezdjük a megbeszéléseket a 2013-as évadra, és nem titok, a futamon nyújtott teljesítménye Alennek döntően befolyásolhatja a megbeszélések kimenetelét” – árulta el Kelemen Krisztián.


Menedzsere szerint Alen (#40) jó eséllyel a jövőjéről is dönthet Hollandiában…
Pályainfók

Assen (Hollandia)

A pálya neve:
TT Circuit Assen
Pálya hossza: 4542 m
Pole pozíció: a pálya bal oldalán
Bal kanyarok száma: 11
Jobb kanyarok száma: 6
Irány: az óramutató járásával megegyező
Célegyenes hossza: 560 m
Körrekord a Superstock 1000-es kategóriában: 1:39.050 – Sylvain Barrier (2011)
2011 – versenyben futott leggyorsabb kör: 1:39.050 – Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia Superstock)
2011 – pole pozíció: 1:39.208 – Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia Superstock)
2011 – verseny győztese: Davide Giugliano – Althea Racing


A futamot az Eurosport2 közvetíti vasárnap háromnegyed 11-kor, míg a szurkolók a hétvége eseményeit folyamatosan nyomon követhetik Alen facebookos rajongói oldalán
Assenről röviden

A szurkolók által a motorsportok katedrálisaként emlegetett Assenben az első versenyt 1925-ben, a környékbeli falvakon keresztül – Borger, Schoonloo és Grolloo – rendezték meg, egy huszonnyolc és fél kilométer hosszú pályán. Az első győztes Piet van Wijngaarden volt egy 500 köbcentiméteres Nortonnal. A következő években a pálya vonalvezetésén változtattak, ám Assen életében az igazi áttörés 1955-ben következett be.

Az eredeti pálya közelében egy teljesen új, kifejezetten a gyorsasági-motoros világbajnokság mezőnyének számára épített ringet alakítottak ki. A pálya hossza kezdetben 7705 méter volt, ám mára ezt 4542 méteresre csökkentették. A legutolsó változatást két éve hajtották végre, amikor egy új sikánt helyeztek el a pályán.

A Superbike világbajnokság versenynaptárában 1992 óta állandó résztvevő Assen, ami annak fényében nem meglepő, hogy a „katedrális” az egyik legkedveltebb helyszínnek számít a motorosok körében. A kiváló tapadásnak, a rendkívül technikás vonalvezetésnek és a kiszámíthatatlan időjárásnak köszönhetően biztosak lehetünk az izgalmas versenyekben.

A TT Circuit Assen mintegy 100.000 néző befogadására alkalmas – 47 ezer állóhely, míg 53 ezer ülőhely – versenypálya, ami az autóval érkezőket egy körülbelül 60 hektáron elterülő parkoló várja. A pilóták biztonsága, mint mindenhol, így Assenben is kiemelten fontos, hiszen egy közel 30 kamerából álló zárt TV-rendszert építettek ki, ami biztosítja a verseny irányítóit, hogy semmiről se maradhassanak le.

A bokszutcában 34 garázs áll a pilóták és a csapatok rendelkezésére, míg a média számára fenntartott szobában 300-an foglalhatnak helyet. A versenyen körülbelül 400 alkalmazott (tűzoltók, operatőrök, marsallok, stb.) vesz részt, míg a versenyzők és a nézők orvosi ellátásáért közel 200-an felelősök.

Forrás: MetalCom-Adrenalin H-Moto Team

Comments

comments

Trending