Csatlakozz hozzánk

Hírek

Győrfi Alen: erre az eredményre már lehet építeni

Javuló tendencia: két hibával is a 20. Alen Aragónban – közeleg a pontszerzés?

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Adrenalin H-Moto Team

Nemcsak a szombati időmérőn, hanem a vasárnapi warm up-on mutatott teljesítménye alapján – a 21. leggyorsabb időt motorozta – is bizakodva várta az aragoni futam rajtját Győrfi Alen. Nem is kellett csalódnia önmagában, hiszen az Adrenalin H-Moto Team pilótája végül jó köridőket teljesítve a 20. helyen végzett a Superstock 1000-es sorozat legutóbbi versenyén.

Ez az eredmény biztató lehet a további futamokra, hisz erre az esztendőre a csapat azt a célt tűzte ki Alen elé, hogy a pályák megismerése mellett lehetőleg a legjobb húsz motoros között végezzen a versenyeken.

A bemelegítő edzésen aztán tovább folytatódott Győrfi folyamatos javulása, hisz a 21. legjobb időt motorozta, így a csapat, de maga Alen is bizakodással várta a Superstock 1000-es sorozat aragoni futamát.

„A bemelegítő edzés után tovább tudatosult bennem a motor iránti bizalom, mert a beállításoknak köszönhetően a kanyar bemeneti ívein is biztonságosan tudtam fékezni, ezáltal jobbak lettek a kigyorsításaim. Mivel ezeknek köszönhetően
a warm-up-on szokásomhoz híven megjavítottam az addigi legjobb időmet, nagyon bíztam egy jó versenyben” – árulta el a javulásának titkait Alen.


Alen és a csapat – a folyamatos javulás okán – bizakodva várta a rajtot

Nem is kellett csalódnunk a 22 éves magyar motorosban, aki a 25. pozícióból indulva fokozatosan jött fel a verseny alatt Hondájával, és csapata legnagyobb örömére képes volt arra, hogy 2:05-ös köröket teljesítsen, ami újabb nagy előrelépés volt a pénteki és a szombati eredményeihez képest.

„A rajtot ismét sikerült jól elkapnom, az első kanyarig két sort tudtam előre jönni, de előttem megint történt egy lökdösődés, és a versenyben maradásért cserébe a megszerzett jó pozíciómat fel kellett adnom, mert félő volt, ha ragaszkodok a már megszerzett helyemhez, úgy járhatok, mint Misanóban, amikor kiütötték alólam a motort. Így a kör végére a 22. helyre sikerült előrelépnem” – elevenítette fel az első kör történéseit a versenyző.


Jelenleg az alsó-középmezőny tagja Alen – a pontszerzés cél, és nem követelmény

Alen végül a 20. helyen végzett – bizonyította, hogy újoncként is képes a középmezőnnyel azonos teljesítményt nyújtani. Pedig ha nem kapja el a hév, talán még előrébb is végezhetett volna.

„Egy négyes boly tagjaként a 2.05.586 legjobb időm megfutása után ráközelítettem az előttem lévő versenyzőre, akitől ekkor már csak 1.3 másodperc választott el, amikor a fal előtti balos kanyarba túl agresszíven akartam bemenni, és lesodródtam a pályáról. Sajnos, öt másodpercet veszítettem, és visszaestem két helyet. Megint sikerült felzárkóznom az előttem haladókra. A végén megközelítettem egy lengyel versenyzőt, az utolsó körben a hosszú egyenes végi féktávon meg is előztem, azonban a célra ráfordító kanyarban megcsúszott a motor hátulja, és ennek köszönhetően a végén 5 század másodperccel a lengyel mögött a 20. helyen sikerült célba érnem. Úgy érzem, hogy sikerült fejlődnöm az elmúlt napokban, a motor beállításaiban is sokat tanultam ezen a hétvégén, és ezeket kamatoztatnom kell a következő versenyeken. De erre az eredményre már építhetek a következő futamokon” – fogalmazott Alen.


A Superstock 1000 következő futamára július 10-én, Brno-ban kerül sor

Ez így legyen, hisz az Adrenalin H-Moto Team 2011-re pontosan azt a célt tűzte ki a magyar versenyző elé az első, tanuló évében, hogy folyamatosan fejlődve a középmezőnyt érje utol, és esetleg harcoljon a bajnoki pontokért.

„Egy nagyon nehéz és dolgos versenyhétvégén vagyunk túl. Összességében sikeresnek mondható a versenyünk, ha nincs az a két hiba, akkor optimális esetben a 17-18. hely megszerzésére lehetett volna képes Alen. A középmezőny végén tartunk, és sokat kell még dolgoznia mindenkinek a csapatban, hogy sikeresek legyünk. Bízom benne, hogy a brnói futamon egy kis lépéssel előrébb léphetünk, és annak ellenére bízom a pontszerzésben, hogy ez nem elvárás Alennel szemben ebben az évben” – jelentette ki Kelemen Krisztián csapatfőnök-menedzser.

Superstock 1000 eredmények

Az aragoni futam végeredménye (Superstock 1000)

1. Davide Giugliano (olasz, Althea Racing, Ducati 1098R) 24:25.762, 2. Lorenzo Zanetti (olasz, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 24:26.840, 3. Danilo Petrucci (olasz, Barni Racing Team, Ducati 1098R) 24:28.547, 4. Niccolo Canepa (olasz, Lazio Motorsport, Ducati 1098R) 24:28.552, … 20. Győrfi Alen (magyar, Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 25:24.966.

A bajnokság állása (Superstock 1000)

1. . Davide Giugliano (olasz, Althea Racing, Ducati 1098R) 95 pont, 2. Danilo Petrucci (olasz, Barni Racing Team, Ducati 1098R) 69 pont, 3. Lorenzo Zanetti (olasz, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 68 pont, 4. Sylvain Barrier (francia, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 40 pont, … Győrfi Alen (magyar, Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) még nem szerzett pontot.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending