Csatlakozz hozzánk

Hírek

Győrfi Alen a 18. helyen zárt a Sachsenringen

Európa bajnokunk célba ért Németországban, az hogy mi jöhet még ezután Alennek, nemsokára kiderül.
 
 
 

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

 

A szombati kvalifikáció végén Győrfi Alen és csapata hálát adott az égnek, hogy sikerült belül maradni a limitidőn. Egy technikai hiba miatt az időmérőt idő előtt befejezni kényszerülő magyar versenyző ma már semmit sem bízott a véletlenre. Már kora reggel azért könyörgött, hogy a versenyre szakadjon le az ég és essen az eső, amennyire csak bír.
Ebben rengeteg magyar szurkoló is támogatta és a nagy összefogás végül csak meghozta az égi áldást. A reggeli bemelegítő edzés végén a hondás pilóta a 19. helyen zárt, megelőzve olyan versenyzőket a félig vizes, félig száraz pályán, mint a korábbi világbajnok Roberto Locatelli vagy Mattia Pasini. A futam kezdetére aztán már határozottan eldöntötték az égiek, hogy itt ma bizony esős verseny lesz. A rajt jól sikerült a tavalyi Európa Bajnoknak és az első néhány kört követően, egyre magabiztosabb köröket motorozott. A folyamatos gyorsulást úgy érte el, hogy a futam teljes ideje alatt nem működött a váltóelektronika. Persze ez túlzottan nem kavart nagy zavart, Alen csak arra koncentrált, hogy folyamatosan javuljon a körideje és minél előrébb végezzen. A befutóra már komoly harcot vívott Praditával, akire a leintésig néhány kör alatt több, mint tíz másodpercet vert és végül a fantasztikus 18. helyen zárt.
 

Győrfi Alen#93: 18. hely

„ Nagyon boldog vagyok, hogy esett az eső. Kár, hogy az elején nem tudtam rögtön azokat a köröket menni, ami a futam felétől kezdve már könnyedén ment, mert akkor közelebb lopózhattam volna még talán egy-két helyet a legjobb 15-höz. Persze nem elégedetlenkedem, hiszen háromszor dobott meg úgy a motor, hogy alig hittem el, hogy sikerült kivédenem a bukást. Praditával egyébként keményet meccseltünk. Először a célegyenesben „rám húzta a kormányt”, de aztán sikerült elég komoly időt rávernem a végéig. Összességében nagyon örülök, hogy így alakult ez a hétvége. A csapatommal remekül dolgoztunk és a végén még arra is tudtam figyelni, hogy a magyaroknak füstöljek egy kis gumit. Most két hét múlva EB futam lesz Svédországban, aztán pedig remélem, hogy készülhetek a következő világbajnoki versenyemre, ha ismét megkapom a szabadkártyát.”
 
 
 

 
 
 
BGP Media
Budur Gabriella

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending