Csatlakozz hozzánk

Hírek

Györfi Alen: Szerelőként legalább volt sikerélményem

Szerepcsere a Slovakia Ringen: az Európa-bajnok szerelt, a szerelő versenyzett.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Szöveg: Adrenalin H-Moto Team / B. Molnár László Fotó: Adrenalin H-Moto Team

Györfi Alen nem ülhetett motorra a Superbike magazin pályanapján a Slovakia Ringen. A nyílt nap résztvevőinek rendezett versenyen az Adrenalin H-Moto Team másik pilótája, Nagy Győző a 2. helyen végzett.

Brnói bukását követően hétfőn Györfi Alen, az Adrenalin H-Moto Team élversenyzője nem ülhetett motorra, helyette szerelője, a csapat másik pilótája, Nagy Győző képviselte az istállót a Dunaszerdahely melletti Slovakia Ringen. Alen szerelőként, Győző pedig versenyzőként ért el sikereket: előbbi ragyogó tanácsokat adott a beállításokhoz, utóbbi a 2. helyen végzett a szlovák pályán rendezett magyar motoros nap versenyén.

Mint kiderült, Alennek nemcsak a lelke, hanem a teste is sérült a Superstock 1000 világkupa brnói futamán elszenvedett bukásban, ezért sem tudott motorra ülni a Slovakia Ringen, ahova a csapat a Superbike magazin és az EuroMotor Kft. meghívására utazott el. „Sajnos nemcsak én, hanem a Hondám is rendesen összezúzódott, így nem vállalhattam, hogy rajthoz állok a hétfői versenyen. Mivel az időjárás a bemutatómat is meghiúsította, nem tehettem mást, beálltam szerelőnek Győzőhöz. Valamit sikerült törlesztenem neki az eddigi sok jó tanácsért, és a 2. helyének köszönhetően legalább szerelőként sikerélményben lehetett részem – mondta Alen.

Győző elrontotta a rajtot, ám utána fantasztikusan motorozott, és egy nagy csata után a 2. pozícióban ért célba – egyedül a 2007-es év 125-ös világbajnoka, Talmácsi Gábor tudta megelőzni. „Nagyon élveztem a futamot, aminek külön érdekessége volt, hogy valamennyi géposztályt egy versenyen belül indították el. Fantasztikus volt, amikor a második kör elején beszúrtam Talma elé, így egy rövid ideig még vezettem is” – elevenítette fel a verseny eseményeit Győző, aki idén a versenyzői karrierjét Alen világkupa-szereplése miatt kissé háttérbe szorította.

Nagyon jó hangulatú nap volt, a csapatépítés szempontjából tökéletes. Az Adrenalin H-Moto Team tagjai csak egyet sajnáltak: azt, hogy nem jöhetett létre a Györfi Alen – Nagy Győző párviadal.

Comments

comments

Trending