Csatlakozz hozzánk

Hírek

Győrfi Alen: Most nem lesz akkora hátrányom

Hiszen az aragóni pálya mindenkinek új – Alen bízik a kedvező időjárásban is

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Adrenalin H-Moto Team

A hétvégén folytatódik az aragoni pályán a Superbike világbajnokság, melynek keretein belül ismét rajthoz áll Győrfi Alen a Superstock 1000-es sorozatban.

Az Adrenalin H-Moto Team versenyzője legutóbb Misanóban balszerencsés volt, hisz a remek rajtja után – a 31. helyről a 26-ra jött fel az első kör végéig – a mögötte haladó versenyző a második kör elején elesett, és a motorja kiütötte Alen alól a Hondát. A 22 éves motoros életében először száguld majd a spanyol ringen, így nem lehet más a célja, mint a tisztes helytállás, bár az esetleges bravúrról – pontszerzés – nem mond le.

Meglehetősen izgatottan várja a hétvégi újabb futamot Győrfi Alen, ugyanis eddig csak fényképről látta eddig az aragoni pályát, ugyanakkor azt tudja, a spanyol szurkolók képesek a legjobb hangulatot teremteni egy versenyhétvége alatt.

„Egyszerűen libabőrös leszek, amikor a spanyol szurkolók előtt kell motorozni. Olyan hangulatot, mint ők, senki sem tud csinálni, nem csoda, hogy a versenyzők 150 százalékot is képesek teljesíteni egy-egy hispán futamon” – állította a 22 éves versenyző, aki abban bízik, hogy nem jelent majd túl nagy hátrányt az számára, hogy még egy métert sem ment eddig a Motorland Aragón nevű ringen. Persze a többieknek sincs túl sok tapasztalatuk, hisz a Superbike világbajnokság mindhárom sorozata most debütál a spanyol pályán.


Először jött a WSBK-sorozat Aragónba, Alen számára is új a pálya

„Mivel itt csak azoknak van némi előnyük, akik teszteltek már itt a tavasszal, bízom abban, hogy ezúttal nem leszek akkora hátrányban a többiekkel szemben, mint más helyszíneken. Ugyan mi is jöhettünk volna Aragonba tesztelni, de mi másik három pályát választottunk ki a gyakorlásra. Nagyon remélem, hogy Misanóval ellentétben itt mindhárom nap száraz pályán körözhetünk, így a tudásnak nagyobb szerepe lesz a jó helyezés elérésében, mint a szerencsének. Tudom, csak rajtam múlik, sikerül-e bekerülnöm a legjobb húsz közé, de ha pénteken eltaláljuk az optimális beállításokat, akkor sikerülhet olyan rajthelyet szereznem a szombati kvalifikáción, hogy onnan indulva tényleg csak rajtam múljon minden. A motorom készen áll, sikerült a blokkot is kicserélnünk, így a már meglévő alapbeállításaimon kell finomítanom, hogy vasárnapra tökéletesen legyen minden” – fogalmazott Győrfi Alen, aki csütörtökön többször is bejárta a pályát, aprólékosan kidolgozva a versenytaktikát.


Alen és a motor is készen áll a várhatóan hangulatos spanyol viadalra

A bajnokság állása (Superstock 1000)
1. . Davide Giugliano (olasz, Althea Racing, Ducati 1098R) 70 pont, 2. Danilo Petrucci (olasz, Barni Racing Team, Ducati 1098R) 53 pont, 3. Lorenzo Zanetti (olasz, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 48 pont, 4. Sylvain Barrier (francia, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 29 pont. Győrfi Alen (magyar, Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) még nem szerzett pontot.


A futamot az Eurosport2 élőben közvetíti – vasárnap 10.30 –, míg a szurkolók a hétvége eseményeit folyamatosan nyomon követhetik Alen Facebook oldalán
Mit kell tudni az aragoni pályáról?

A pálya neve: Ciudad del Motor de Aragón, más néven Motorland Aragón
Hossza: 5.078m
Kanyarok száma: 16
Pályacsúcs (MotoGP): 1:49.521 – Dani Pedrosa (spanyol, Repsol Honda) 2010
A pályát az F1-es pályák legfőbb tervezője, a német Hermann Tilke álmodta meg, egy brit építész iroda, a Foster & Partners, valamint egy F1-es pilóta, a spanyol Pedro de la Rosa támogatásával. Az Alcaniz melletti ringet 2008-ban adták át, és azóta a World Series by Renault-sorozat versenyez itt többek között. Tavaly bemutatkozott itt a MotoGP világbajnokság mezőnye, és ennek sajnos magyar vonatkozása is van, ugyanis a pálya a mai napig el nem készült Balatonring helyett került be a versenynaptárba. A gyorsasági motoros világbajnoki sorozatot szervező Dorna 2016-ig kötött szerződést a spanyol pályával, míg az idén itt bemutatkozó Superbike világbajnokság szervezői három éves közös munkában egyeztek meg Aragonnal.

A pályának három fő zónája van. A technológiai parkban találhatóak a kutatási és oktatási létesítmények, a sportzónában található maga a versenypálya, és a szabadidős és kulturális területen szálloda, üzletközpont valamint egy business center található. Évente harminc napot különböző promóciós rendezvényekre tartanak fenn.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending