Csatlakozz hozzánk

Hírek

Győrfi Alen: Hibáztam a beállításoknál, de tanulok belőle

Nürburgring: rosszul választott áttételt a magyar Superstock-csapat – a pontszerzés elmaradt

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Adrenalin H-Moto Team

A hétvégén a legendás Nürburgring adott otthont a Superbike világbajnokság futamának. A sorozat egyik előszobájának számító Superstock 1000-ban induló Győrfi Alen a vártnál rosszabbul végződő időmérőt követően – a 27. helyről vághatott neki a versenynek – a versenyen fokozatosan jött előre, és a 22. helyen végzett.

Annak ellenére sikerült 3 tizedet javítania a legjobb köridején és öt helyet előre lépnie, hogy az áttételek beállításánál hibáztak. Ettől függetlenül Alen újabb tapasztalatokkal gazdagodott – száraz és vizes aszfalton egyaránt –, melyeket majd a jövő évben kiaknázhat a minél jobb szereplés érdekében.

Az időjárás a szombati időmérőhöz képest nemhogy lehűlt, hanem az újból eleredő, majd elálló eső miatt a versenyzők ismét vizes aszfalton végezhették a vasárnapi bemelegítést, ahol Győrfi Alen 2:26.637-es idejével a 22. helyre jött fel. Mivel Alen szeret és tud is nedves körülmények között versenyezni, így abban bízott a csapatával együtt, hogy most már nem változnak meg ismét a körülmények.

„Noha a warm up vizes körülmények között zajlott, a középmezőny tempóját tudtam motorozni. Mivel egyre gyorsabban javult az idő, így fel kellett készülnünk arra, hogy mire elindítják a futamot, ismét száraz pályán kell majd versenyeznünk, holott örültem volna, ha esős nagydíjon vehettem volna részt. Ennek megfelelően állítottunk az áttételeken, mert úgy éreztem, ezzel még gyorsabb lehetek” – elevenítette fel a futam előtt történteket Győrfi Alen.


Csalóka a mosoly: Alen vírusfertőzéssel küzdött a hétvége folyamán

Utóbbi egyáltalán nem bizonyult jó döntésnek, ráadásul az Adrenalin H-Moto Team versenyzőjének a rajtja sem sikerült valami fényesen. Igaz, a helyét meg tudta tartani, ám szokásától eltérően senkit sem volt képes megelőzni. Az új beállításokkal csak szenvedett Alen, aki ennek ellenére a verseny alatt 3 tizeddel megjavította a hétvégén futott addigi leggyorsabb körét, ami azért bizakodásra adhat okot a továbbiakra nézve.

„Bárhonnan közelítem meg ezt a versenyt, mindig csak oda lyukadok ki, hogy ezt a tapasztalatlanságom miatt én rontottam el. Nem kellett volna a beállításokhoz hozzányúlnunk, illetve rossz váltóáttételeket választottunk. Ráadásul azt sem vettük figyelembe, hogy az eső lemosta a pályát, és a Honda hátuljának a tapadása így teljesen más lesz, mint például szombat délelőtt, amikor folyamatosan sikerült gyorsulnom. Hiába, ez a tanulóévem ebben a kategóriában, és az idei tapasztalatok segítségével jövőre sokkal jobb eredményeket fogunk elérni. Még az sem vigasztal, bár örülök neki, hogy a futam vége felé sikerült az addigi legjobb köridőmet még így is megfutnom” – fogalmazott Alen, aki a teljes versenyhétvége alatt a tapasztalatlansága mellett egy vírusfertőzéssel is küszködött.

„Lázam, hasmenésem volt, vasárnap reggel hánytam is, de nem emiatt nem sikerült a remélt pontszerzés, hanem a már említett, tapasztalatlanságunkból eredő hibák miatt. Nem keresek ezekre felmentést, de nem adjuk fel, és remélem, a következő versenyen, Imolában már képes leszek előrébb lépni” – jelentette ki a 21 éves motoros.


“Eláttételezte” magát a csapat, de így is javított az idején Győrfi
A vasárnapi futam végeredménye (Superstock 1000)

1. Davide Giugliano (olasz, Althea Racing, Ducati 1098R) 22:00.274, 2. Sylvain Barrier (francia, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 22:04.548, 3. Niccolo Canepa (olasz, Lazio Motorsport, Ducati 1098R) 22:11.515, … 22. Győrfi Alen (magyar, Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 22:54.045.

A bajnokság állása (Superstock 1000)

1. . Davide Giugliano (olasz, Althea Racing, Ducati 1098R) 140 pont, 2. Lorenzo Zanetti (olasz, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 117 pont, 3. Danilo Petrucci (olasz, Barni Racing Team, Ducati 1098R) 94,  pont, 4. Sylvain Barrier (francia, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 85 pont, … Győrfi Alen (magyar, Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) még nem szerzett pontot.


A következő futamot szeptember 25-én, Imolában rendezik

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending