Csatlakozz hozzánk

Hírek

Győrfi Alen – újra harcra készen

Silverstone előtt: Alen felkészülését Balla Yvette testépítő világbajnok is segítette

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Adrenalin H-Moto Team

Úgy tűnik, szerencséje van Győrfi Alennek, aki borzalmas brnói bukása után már jól van, sőt, a fizikai felkészülést is elkezdte a július 31-i silverstone-i futamra. Az Adrenalin H-Moto Team versenyzője biztos abban, hogy a Superbike világbajnokság hivatalos orvosa engedélyt ad az indulásra, éppen ezért a lehető legjobb erőben akar lenni a Superstock 1000-es sorozat következő versenyén.  

„Nagyon jól esett már egy kis mozgás, és úgy érzem, nem csak a testemnek, hanem a lelkemnek is hiányzott már az edzés. Még szerencse, hogy a kiskunhalasi Titan GYM edzőtermében kezelésbe vett Balla Yvette, és a testépítő bajnok segítségével talán már a brit verseny előtt visszanyerhetem a régi formám” – mesélte a 21 éves motoros.

Alen – aki ugyan érzi még a bukás okozta zúzódásokat – egy pillanatra sem kíméli magát, ha kell, a fogait összeszorítva végzi az Yvette által előírt gyakorlatokat. És hogy jó kezekben van, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy Yvette – többek között – 2008-ban N.A.C. világbajnokságon egyéniben és párosban is aranyérmes lett. Alen egyre jobban bírja a terhelést, a futópadon már majdnem ugyanannyit teljesít, mint a sérülését megelőzően.


Balla Yvette testépítő világbajnok segít a fiatal motorosnak a regenerálódásban

„Azért még óvatosan mozgok, hisz itt-ott még érzem, hogy nem stimmelnek a dolgok, de július 31-ig teljesen rendbe jövök. Ami nem öl meg, az megerősít – tartja egy mondás (több motorversenyző is ezt vallja, köztük Talma – a szerk.). Nos, ezzel én is így vagyok, úgy érzem, képes leszek a pontszerzésért harcolni a silverstone-i futamon. Persze azt is tudom, hogy még erősödnöm kell, éppen ezért kísérem el Nagy Győzőt, a szerelőmet a cseh Alpok-Adria futamra, hogy leteszteljem, miként viselem el a versenyhétvége terheit. Azért most könnyebb lesz, ugyanis motorozás helyett csak az észt osztom majd Győzőnek. Pedig már nagyon hiányzik a száguldás” – fogalmazott az Adrenalin H-Moto Team versenyzője.

Menedzsere és egyben csapatfőnöke kifejezetten örül védence állapotának, és úgy véli, ha Alen a sportpályafutását követően csapatvezető szeretne lenni, akkor mindenképpen hasznos, ha nemcsak versenyzőként vesz részt egy-egy bajnoki futamon.


Úgy érzi, nem csak indulni, hanem akár pontot szerezni is képes lehet a brit futamon

„A csapatszellemnek is jót tesz, ha együtt vannak, egymást segítik Győzővel. Pontosan tudom, hogy az aktív évei után sem akar a motorsporttól elszakadni, és csapatvezetőként is nagyot szeretne alkotni. Ehhez pedig szükségesek azok a tapasztalatok, amit például a mostani cseh futam alatt megszerezhet” – jelentette ki Kelemen Krisztián.

Egy biztos, Alen egyelőre marad a versenyzésnél, és egy pillanatig sem kételkedik abban, hogy a Superbike világbajnokság szervezői által kötelezően előírt orvosi vizsgálaton átmegy a silverstone-i futam előtt, így harcba szállhat majd első bajnoki pontjaiért.


Alen gondolatai már valahol a száguldozás körül kalandozhatnak…

Comments

comments

Trending