Csatlakozz hozzánk

Hírek

Győrfi a dobogón Karlskogában

Győrfi Alen 2007. 125-ös Európa Bajnok egy hihetetlenül izgalmas versenyen, a harmadik helyen végzett a Svéd Európa Bajnoki futamon a 250 ccm-es kategóriában.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

A 18 éves kiskunhalasi versenyző az ötödik helyről várta a vasárnapi rajtot. A korábbi évek hőmérsékleti rekordjait megdöntő melegben, a versenyrendezőség minden kategória versenytávját lerövidítette. A negyedliteresek rajtjára késve került sor, miután a 2400 méteres pályán több komoly baleset is történt és a mentőautók szinte folyamatos munkában voltak.

Alennek a rajt, saját bevallása szerint is különösen jól sikerült és az első körben már a tavalyi 250-es Európa Bajnok, Alvaro Molina mögött volt a második helyen. Az élen öt versenyző harcolt egymással a pozíciókért, amikor néhány kör elteltével ismét, aznap már sokadszorra beintették a futam félbeszakítását jelző piros zászlót. A célegyenes végén egy norvég versenyző hatalmasat bukott, ezért kellett a mezőnyt visszaparancsolni a boxutcába. Az új rajtsorrend szerint Alen a harmadik rajthelyről vágott neki immár másodjára a futamnak. A start ismét jól sikerült, ám az első néhány körben, Alen egyre jobban leszakadt az élmezőnytől. Három kör volt hátra, amikor a Hondával versenyző magyar, egyszer csak feléledt és a 2,5 másodperces hátrányát, bő egy kör alatt ledolgozta. Miután a versenyből ekkor már csak két kör volt hátra, sajnos a győzelemért már nem volt idő harcba szállni, ám a harmadik hely, így is több, mint szép teljesítmény a magyar versenyzőtől.

Győrfi Alen #40:
„Ez egy nagyon kemény meccs volt. Majd leszédültem a motorról ebben a hőségben. Három napja egy felhőt sem látni az égen. Nagyon mérges voltam amikor beintették a piros zászlót, mert rendkívül jó ritmusban tudtam motorozni és szinte biztos vagyok benne, hogy a győzelemért is harcolhattam volna. A második felvonásban sajnos nem tudtuk eléggé felmelegíteni a gumikat és a Molinával ellentétben, mi nem tettünk fel vadonatúj gumikat. Nem is érdekes ez, a lényeg, hogy borzasztóan csúszkált alattam a motor. Amikor végre magamra és tapadásra találtam, elszánt voltam abban, hogy felálljak a dobogóra. Engem is meglepett, amikor a futam után láttam, hogy szinte pont ugyanolyan időt mentem a futamon, mint a norvég Watz pole pozíciós körideje volt. A második helyről egyébként két tizeddel maradtam le, ez azért nagyon bosszantó. Az EB-n összeadják a két futam eredményét, meg az időket és az összesítésben lemaradtam a második helyről. A következő futamon, majd megpróbálok még többet kihozni magamból, hogy a győzelemért örülhessünk.”

BGP Media

 

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending