Connect with us
Suzuki

Hírek

Györfi Alen: világbajnokság helyett amerikai álom

Györfi Alen ugyan idén már négy futamot teljesített a Supersport-világbajnokságon, ám a Forty
Racing korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnoka nagy váltásra készül.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Györfi Alen feladta világbajnoki szereplését azért, hogy pályafutását az Egyesült Államokban folytassa!

Az első futamra két hét múlva kerül sor Daytonában.

A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen nem akármilyen évet futott a 2019-es szezonban. A magyar motoros március 16-án rajthoz állt a világ talán legismertebb hosszútávú versenyén, a Daytona 200-on, melyet 13. pozícióban zárt. Az itteni remeklését nem felejtették el, és most jött el az ideje, hogy Alen – aki azóta a Team Tóth versenyzőjeként a Supersport-világbajnokságon versenyzett –, visszatérjen, és valóra váltsa az amerikai álmot.

Az idei évben már négy világbajnoki versenyhétvége van a háta mögött és futamról futamra javult ateljesítménye, és legutóbb, Portimaóban a versenyen a 20. helyen intette le a kockás zászló. Azonban szeptember 27-29-én, a Magny-Coursban rendezett futamon már nem vett részt, ugyanis mint kiderült, a pályafutásában jelentős változás következik, és az Egyesült Államokban fog versenyezni. Az első futamra éppen Daytonában kerül majd sor nem egészen két hét múlva.

Györfi Alen motorversenyző: „A világbajnoki szereplés véget ért számomra, de csak azért hoztam meg ezt a súlyos döntést, mert megkaptam azt a lehetőséget, amire régóta vágytam. Innentől kezdve kizárólag az amerikai karrieremre fogok koncentrálni, és az Egyesült Államokban fogok versenyezni.
Az utolsó vb-futamot is azért hagytam ki, mert nagy hangsúlyt fektettem az amerikai felkészülésemre, mivel a fő célom, hogy jövőre az első ötben végezzek a Daytona 200-on. Október közepén lesz az első amerikai versenyem, egy sprintfutam a daytonai pályán, és abban bízom, hogy a lehető legjobbat sikerül kihoznom magamból. Remek csapattal dolgozom együtt, és biztos vagyok benne, sikerül valóra váltanom az álmomat.”

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending