Csatlakozz hozzánk

Hírek

Györfi Alen: világbajnokság helyett amerikai álom

Györfi Alen ugyan idén már négy futamot teljesített a Supersport-világbajnokságon, ám a Forty
Racing korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnoka nagy váltásra készül.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Györfi Alen feladta világbajnoki szereplését azért, hogy pályafutását az Egyesült Államokban folytassa!

Az első futamra két hét múlva kerül sor Daytonában.

A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen nem akármilyen évet futott a 2019-es szezonban. A magyar motoros március 16-án rajthoz állt a világ talán legismertebb hosszútávú versenyén, a Daytona 200-on, melyet 13. pozícióban zárt. Az itteni remeklését nem felejtették el, és most jött el az ideje, hogy Alen – aki azóta a Team Tóth versenyzőjeként a Supersport-világbajnokságon versenyzett –, visszatérjen, és valóra váltsa az amerikai álmot.

Az idei évben már négy világbajnoki versenyhétvége van a háta mögött és futamról futamra javult ateljesítménye, és legutóbb, Portimaóban a versenyen a 20. helyen intette le a kockás zászló. Azonban szeptember 27-29-én, a Magny-Coursban rendezett futamon már nem vett részt, ugyanis mint kiderült, a pályafutásában jelentős változás következik, és az Egyesült Államokban fog versenyezni. Az első futamra éppen Daytonában kerül majd sor nem egészen két hét múlva.

Györfi Alen motorversenyző: „A világbajnoki szereplés véget ért számomra, de csak azért hoztam meg ezt a súlyos döntést, mert megkaptam azt a lehetőséget, amire régóta vágytam. Innentől kezdve kizárólag az amerikai karrieremre fogok koncentrálni, és az Egyesült Államokban fogok versenyezni.
Az utolsó vb-futamot is azért hagytam ki, mert nagy hangsúlyt fektettem az amerikai felkészülésemre, mivel a fő célom, hogy jövőre az első ötben végezzek a Daytona 200-on. Október közepén lesz az első amerikai versenyem, egy sprintfutam a daytonai pályán, és abban bízom, hogy a lehető legjobbat sikerül kihoznom magamból. Remek csapattal dolgozom együtt, és biztos vagyok benne, sikerül valóra váltanom az álmomat.”

Comments

comments

Trending