Connect with us

Hírek

Györfi Alen tanítványa, Varga Tibi 2020-ban az NTC-ben versenyezhet

Györfi Alen számára jól indul a 2020-as esztendő, ugyanis az általa alapított Forty Racing ifjú tehetsége, Varga Tibi hatalmas lehetőséget kapott, ugyanis az idei szezonban a Dorna által szervezett utánpótlás-sorozatban, a Northern Talent Cup-ban szerepelhet.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Mindig nagy megtiszteltetés és elismerés egy fiatal magyar gyorsasági motorversenyzőnek, ha a tehetségére felfigyelve meghívják a világ legjobb utánpótlás-sorozatai közül valamelyikbe, hogy teljesítsen egy idényt.

A korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen által alapított Forty Racing 12 éves tehetsége, Varga Tibi most megkapta ezt az esélyt, és 2020-ban ott lesz a Northern Talent Cup (NTC) mezőnyében, melyben a legjobbnak tartott észak-, és közép-európai fiatal versenyzőknek adnak lehetőséget.

A DORNA szervezésében 12 és 17 éves kor közöttiek állhatnak rajthoz a hét versenyhétvégéből álló bajnokságban, és valamennyi induló KTM RC4-R pre-moto3 versenymotorokkal száguld majd az aszfaltcsíkon. Tizenegy országból összesen 24 ifjú tehetséget választottak ki, és a tavaly Spanyolországban versenyző 12 éves Varga Tibi bekerült ebbe a rendkívül színvonalas sorozatba. A fiatalok számára külön inspiráló lehet, hogy több alkalommal a világ legjobbjai előtt mutathatják be a tudásukat, ugyanis egyszer a Superbike-világbajnokság, kétszer a Moto GP, míg háromszor az IDM betétfutamaként rendezik meg az aktuális versenyüket. A Forty Racing teljes stábja – Györfi Alen , Györffy Álmos és Bán Róbert – valamennyi versenyre elkíséri Tibit, ezzel is elősegítve a az eredményes szereplését.

Györfi Alen csapatfőnök: Nagyon örülök annak, hogy a csapatom tagja egy ilyen lehetőséget kapott, hiszen ha itt jól teljesít, az akár döntően befolyásolhatja jövőbeni fellépését is. Igyekszünk minden támogatást megadni Tibi számára, hogy csak és kizárólag a motorozással kelljen foglalkoznia. Persze ahhoz, hogy felfigyeljenek rá, neki is száz százalékot kell majd minden hétvégén nyújtania. Ő lesz az egyik legifjabb versenyző, és csak akkor van esélye a jó szereplésre, pontok szerzésére, ha a fizikális és mentális felkészülése a lehető legjobban sikerül. Ehhez minden segítséget megkap a csapattól”

A 2020-as Northern Talent Cup (NTC) versenynaptára

  • április 04-05. Oshersleben hivatalos teszt
  • április 17-19. Assen (Superbike-vb) 1. futam
  • május 20-22. Red Bull Ring (IDM) 2. futam
  • június 04-06. Oshersleben 3. futam
  • június 19-21. Sachsenring (Moto GP) 4. futam
  • augusztus 07-09. Brno (Moto GP) 5. futam
  • szeptember 11-13. Lausitzring (IDM) 6. futam
  • szeptember 25-27. Hockenheim (IDM)  7. futam

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending