Connect with us

Hírek

Györfi Alen: „Jöhet az újabb Daytona 200!”

Hatalmas fába vágja a fejszéjét a Forty Racing korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnoka. Györfi Alen ugyanis március 14-én immár másodszor áll rajthoz a világ leghíresebb hosszútávú versenyén, a Daytona 200-on.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Úgy tűnik, ha szezonkezdet, akkor Daytona – legalábbis Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen számára. A magyar motoros ugyanis március 14-én immár második alkalommal rajthoz áll a világ talán legismertebb hosszútávú versenyén, a Daytona 200-on, ahol félig ovál – van olyan rész, ahol a dőlésszög 31 fokos –, félig normál pályán kell majd teljesítenie a több mint ötven vetélytárssal csatázva a 200 mérföldet.

A versenyen a magyar motoros szeretné felülmúlni a tavalyi 13. helyét, és abban reménykedik, hogy a kétszáz mérföldes száguldásban a legjobbakkal is felveszi a versenyt.

Alen tavaly remekül debütált a tengerentúli legendás futamon, ugyanis a 64 fős mezőnyben a 13. helyen végzett az 57 körös viadalon, ami a futam történetének eddigi legjobb magyar eredménye volt: 2003-ban a majd öt esztendeje tragikus körülmények között elhunyt Bitter Sándor tizennegyedikként zárta a Daytona 200-at. A magyar pilóta fizikailag és pszichikailag is nagyon készül a hétvégi megmérettetésre, és titkos álma szerint szeretne a legjobb tízben végezni a 76 versenyzőt és tíz korábbi bajnokot felvonultató 600-as mezőnyben.

Györfi Alen motorversenyző: Már nagyon vártam ezt a versenyhétvégét, hiszen rengeteget dolgoztunk a csapatommal azért, hogy idén még jobb eredményt érhessek el, mint 2019-ben. Szerelőimnek köszönhetően a motorom a lehető legjobb állapotban érkezett meg a verseny helyszínére, és a spanyol edzőtábornak köszönhetően én is a lehető legélesebb vagyok. Fizikailag Bárdosi Sanyi remekül felkészített a rám váró nehézségekre. Tavaly remek versenyt teljesítettem, és idén az a célom, hogy sikerüljön a legjobb tízbe bekerülnöm, amivel újra történelmet írhatnék. A meteorológiai előrejelzések alapján közel harminc fok várható hétvégén, ami abszolút kedvezne nekem. A mezőny a tavalyinál is erősebb lesz, hiszen a 76 rajthoz álló motorosból tíz pilóta már nyert itt. Nagyon motivált vagyok, és bízom abban, hogy képes leszek a maximumot kihozni magamból és a motorból egyaránt. A futamot élőben lehet majd követni, és az ehhez kellő linket pénteken megosztom a saját Facebook-oldalamon. Egy biztos, én készen állok a nagy megmérettetésre.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending