Csatlakozz hozzánk

Hírek

Györfi Alen: „A fejlődés kézzel fogható, de messze vagyunk még a célunktól”

Györfi Alen immár a második futamot teljesítette a Supersport-világbajnokságon. A Forty Racing korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnoka a jerezi bemutatkozást követően ezúttal Misanóban ült a Team Tóth motorjára, és folyamatosan javuló teljesítménnyel végül a 26. helyet szerezte meg.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen nem akármilyen évet fut a 2019-es szezonban.

A magyar motoros ugyanis március 16-án rajthoz állt a világ talán legismertebb hosszútávú versenyén, a Daytona 200-on, melyet a remek 13. pozícióban zárt. Alen azóta a Team Tóth versenyzőjeként a Supersport-világbajnokságon indul és az elmúlt hétvégén, Misanóban már a második versenyhétvégéjét teljesítette.

A korábbi Európa-bajnok a jerezi versenyen nem ért célba a magyar istálló Yamahájával, míg az elmúlt hétvégén a 33. rajthelyről indulva már meglátta a kockás zászlót: a 26. helyen zárta a futamot. Alen fokozatosan szokja meg ismét a világbajnokság légkörét és olaszországi teljesítménye – minden felmenetelkor javított a köridején – bizakodásra ad okot, hogy a szezon végére sikerül a pontszerzők közé felzárkóznia.

Györfi Alen motorversenyző: „Vártam a versenyt, hiszen egyrészt a jerezi premierem nem éppen úgy sikerült, ahogy azt elképzeltem, így mindenképpen javítani szerettem volna, másrészt Misano mindig különleges helyszín a számomra, ugyanis többször versenyeztem itt. Nagy reményekkel vágtam bele a hétvégébe, ám a változó időjárási viszonyok miatt már az első szabadedzésektől kezdve beállítási gondokkal küzdöttem. Ugyanakkor jó érzés volt látni, hogy folyamatosan javultam és mire a futamra került sor, a versenytempóm a kezdetekhez képest két másodpercet javult körönként. Bevallom, ugyan versenyeztem már a Superbike-világbajnokság sorozatában korábban, most mégis újra szoknom kell a légkört, a közeget. Örömteli a fejlődés, ráadásul a minimális célomat, a verseny teljesítését sikerült megvalósítanom, azt pontosan tudom, hogy rengeteg munka vár még rám, ha oda szeretnék érni ebben az erős mezőnyben, amit elterveztem. Lépésről lépésre haladok, minden lépcsőt megmászok és biztos vagyok abban, hogy a szezon végére már eséllyel fogok küzdeni a pontszerzésért.”

Comments

comments

Trending