Connect with us

Hírek

Györfi Alen: „Egy célom van, meglátni a kockás zászlót”

Györfi Alen immár a negyedik futamára készül a Supersport-világbajnokságon. A Forty Racing korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnoka ezúttal Portimaóban ül a Team Tóth motorjára, ám ezúttal kizárólag a verseny teljesítését tűzte ki céljául.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen nem akármilyen évet fut a 2019-es szezonban.

A magyar motoros ugyanis március 16-án rajthoz állt a világ talán legismertebb hosszútávú versenyén, a Daytona 200-on, melyet a remek 13. pozícióban zárt. Alen azóta a Team Tóth versenyzőjeként a Supersport-világbajnokságon indul, és ezen a hétvégén, a portugál versenyhelyszínen, Portimaóban már a negyedik versenyhétvégéjét teljesíti. A korábbi Európa-bajnok, igaz más kategóriában, de már versenyzett a portugál pályán, de tudja, hogy a csapatot sújtó technikai problémák miatt ezúttal nem tűzhet ki maga elé túl nagy célokat. Alen egyet szeretne elérni, kvalifikálni a futamra és meglátni a kockás zászlót.

Györfi Alen motorversenyző: „Nagyon vártam már ezt a hétvégét, ám arra a legrémisztőbb álmaimban sem gondoltam, hogy úgy indulok neki a portugál vb-futamnak, hogy már az maximumnak számít majd, ha az időmérőn teljesítem a limitet, és a vasárnapi versenyt végigcsinálom. Pár évvel ezelőtt még az ezres kategóriában versenyeztem már Portimaóban, ám az akkori tapasztalataimat most nem tudom hasznosítani. Hiába került új blokk a Yamahába, továbbra is technikai és beállítási gondokkal küzdünk, ráadásul az utolsó betervezett tesztet ki is kellett hagynunk. Természetesen ennek ellenére kihozom magamból és a motorból a maximumot, aztán majd meglátjuk, mindez mire lesz elég.”

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending