Csatlakozz hozzánk

Hírek

Györfi Alen: „Célom, hogy közelebb kerüljek a középmezőnyhöz”

Györfi Alen immár a harmadik futamára készül a Supersport-világbajnokságon. A Forty Racing korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnoka ezúttal Doningtonban ül a Team Tóth motorjára, és abban bízik, hogy sikerül folyamatosan javulva a vasárnapi futamon és idei legjobb teljesítményét nyújtania.

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen nem akármilyen évet fut a 2019-es szezonban.

A magyar motoros ugyanis március 16-án rajthoz állt a világ talán legismertebb hosszútávú versenyén, a Daytona 200-on, amelyen 13. pozícióban zárt. Alen azóta a Team Tóth versenyzőjeként a Supersport-világbajnokságon indul, és ezen a hétvégén, a brit Doningtonban már a harmadik versenyhétvégéjét teljesíti. A korábbi Európa-bajnok a jerezi versenyen nem ért célba a magyar istálló Yamahájával, míg Misanóban már igen, és a 33. rajthelyről indulva a 26. helyen zárta a futamot. Alen eddigi pályafutása során még sosem versenyzett a legendás brit pályán, ugyanakkor bízik abban, hogy ismét sikerül előrébb lépnie és a legutóbbi futamhoz képest előrébb lép majd minden szinten. Ahogy elmondta, könnyen tanulja meg egy pálya vonalvezetését, így az első szabadedzést követően már kizárólag az optimális beállítások megtalálására helyezi a fő hangsúlyt.

Györfi Alen motorversenyző: „Nagyon vártam már ezt a hétvégét, ugyanis a legendás brit pályák légköre, vonalvezetése annak ellenére vonzott mindig, hogy Doningtonban például még sosem versenyeztem eddigi pályafutásom során. Az első benyomásaim pozitívak róla, megfelelnek azoknak az információknak, amit a felkészülésem alatt összegyűjthettem róla. A vonalvezetése igencsak érdekes, meg kell majd szoknom a szintkülönbségeit is. Egyértelműen azzal a céllal érkeztem a versenyre, hogy tovább fejlődjünk, eredményesebb legyen a motorral való közös munkám. Egyértelműen az a célom, hogy közelebb kerüljek a középmezőnyhöz, amihez növelnem kell a versenytempómat. Újabb állomáshoz értünk és itt is a maximumra lesz szükség ahhoz, hogy elmondhassuk majd, megint közelebb kerültünk az év végi célunkhoz. Persze ehhez már itt Doningtonban az első pillanattól kezdve keményen kell dolgoznunk. Bízom abban, hogy a legutóbbi, misanói futamhoz képest mindenben előrébb tudunk majd lépni.”

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending