Csatlakozz hozzánk

Blog

Gyertek FEZEN-re!

Augusztus első napjaiban FEhérvári ZEnei Napokat tartanak – egy rakás “motoros együttessel”…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Holnaptól rajtol az immáron 16. alkalommal megrendezett Fehérvári Zenei Napok, népiesen szólva FEZEN. Idén nulladik nappal is kiegészült a rendezvény, amely így már négynaposra bővült. Fejér megye székhelye valódi zenei ünnepnek ad otthont, ugyanis a hazai élvonal képviselőit nemzetközi világsztár fellépők egészítik ki, szinte minden műfajt átfogóan.

Bár a FEZEN nem kifejezetten motoros találkozó, hanem “igazi” zenei fesztivál, mégis érdekes lehet számunkra is a “meeting”-eken megszokott fellépők és hangulat miatt. Hiszen rengeteg olyan nevet találhatunk a fellépők soraiban, akik már ismerősek a ‘találkozókra járóknak. Hogy csak a nagyobb neveket említsük, ott lesz Székesfehérváron a Beatrice, a Kalapács, a Lord, a Cool Head Clan, az EDDA, Ganxsta Zolee, a Hollywood Rose, vagy éppen az Ossian.

A hazai motoros-rocker szubkultúra meghatározó fellépői mellett a hazai alternatív és világzene jeles képviselői is színesítik a felhozatalt, a világszinten elismert sztár-zenekarokról nem is beszélve. Ilyenek a brit Chicane és Nick Warren, a kaliforniai Machine Head, a brazil Sepultura, vagy szintén amerikai Tito & Tarantula. Összességében négy napon keresztül, kilenc színpadon több száz előadó szórakoztatja a közönséget.

Egyébként az ország egyik leginkább családbarát szabadtéri rendezvényéről beszélünk, ugyanis a FEZEN-en nincs korhatár: “míg a fiatalabb korosztály a színpadokra tapadva tombol kedvenc fellépőire, a családosok és a veterán fesztiválozók a hátsó sorokban táncoltatják feleségüket, kisgyermekeiket. A FEZEN híd a generációk között: egy családias fesztivál, ahol a generációs különbségek, ha voltak is, a bejáratnál biztosan eltűnnek…”

Ugyanez igaz a legkülönfélébb társaságokra is, ezért például minket, motorosokat is szeretettel várnak – többek között a tavalyinál kétszer nagyobb kemping területtel. A motorokat ugyan csak fizetős, de őrzött parkolókba lehet letámasztani – ami nem is akkora hátrány, tekintve, hogy legutóbb a siroki motorostalálkozóról is eltűnt egy bringa…

Mi is készülünk fezenezni, olyannyira, hogy egy kisebb csoportos gurulást is szervezünk a helyszínre: aki a pénteki napon tervezi az indulást (persze motorral), az írjon nekünk egyet az info@tesztmotor.hu-ra – a levél címe “FEZEN” legyen! A FEZEN legyen veletek 😉


A kép még a nagyszínpad építésekor készült – azóta természetesen már áll a szerkezet…


Minden info a FEZEN.hu-n és a facebookon

Comments

comments

Trending