Csatlakozz hozzánk
KTM

Blog

Gyermekálmok váltak valóra…

Képes beszámoló a Pető Intézetes mozgássérült gyermekek motoroztatásáról

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Forrás: Talmácsi Gábor Média Képek: TesztMotor.hu

Rendhagyó módon kezdődött az idei tanév a Pető Intézetes gyerekeknek. A délelőtti évnyitó ünnepség után motorosok lepték el az intézet parkolóját. Császár Claudia újságíró és fotóriporter ötletének, és annak megvalósításának köszönhetően, közel hatvan mozgásukban korlátozott gyermek élhette át a motorozás élményét 2011. szeptember 5-én motoros társaink révén.

A nyolc kilométeres motoros felvonuláson olimpikonok, világbajnok sportolók, zenészek és színészek is részt vettek, így a lurkók együtt motorozhattak Kovács (KoKo) Istvánnal, Talmácsi Gáborral, Gergely Istvánnal, Kovács Áronnal, Hajas Lászlóval, Szabó Győzővel, Szűcs Sándorral, Tóth Sándorral, Sípos Imrével, Müller Attilával, Uszkó Lászlóval, Molnár Imrével. Bebe, és Kustánczi Lia bár nem motoroznak, de szívesen vállalták, hogy játszanak az Intézetben maradt gyerekekkel a Riding Tréner motorszimulátorokkal, melyeket a a Honda Hungary, a Safety-Hungary és a SHOX Motoros Áruház szállított a helyszínre. A legügyesebbjek a három szponzor által készített ajándékcsomagokat vehettek át.

A felvonulás a Pető intézettől (Bp., XI. Villányi út 67.) indult, majd az Alkotás út – Márvány utca – Alagút – Lánc híd – Apáczai Csere János utca – Belgrád rakpart – Szabadság híd – Bartók Béla út – Villányi út útvonalon balesetmentesen haladt végig. A BRFK közlekedés rendészeti főosztályának motoros járőrei segítségüket felajánlva térítésmentesen biztosították az útvonalat, és ugyancsak térítésmentesen ment velük egy mentőmotor is a Mentőmotor Alapítványnak köszönhetően. A Groupama Garancia Biztosító vállalta, hogy az összes utast, sofőrt, és motorkerékpárt térítésmentesen biztosítja erre az eseményre. Az indulás előtt a Safety-Hungary egyik oktatója, Pelyvás Tamás tartott egy kis összefoglalót az utasoknak, és a motorosoknak, miként kell viselkedni egy ilyen speciális helyzetben. A felvonulás időtartama nahyjából fél óra volt, de mind a sofőröknek, mind az utasoknak egy életre szóló emléket jelentett.


Makk Ádám Balázs, a Pető Intézet kommunikációs vezetője beszélt a nemes kezdeményezésről


Nagy nap volt ez a gyerekek életében, de a sofőröknek sem mindennapi élményt jelentett a jótékonysági motorozás


Közel száz motoros gyűlt össze a Pető Intézet udvarán


A biztonság érdekében Safety-Hungary gyorstalpaló a résztvevőknek


Motorozó magyar sztárok is részt vettek a jótékonysági guruláson: itt épp Szabó Győző, Uszkó László az Irigy Hónaljmirigyből és Bebe, aki csak a Riding Tréner szimulátorral motoroztatott


Talma: “Jó érzés volt egy ilyen nemes kezdeményezésben részt venni és látni a gyerekek arcán a mosolyt, a szemükben a csillogást, amikor motorra ülhettek. Azt gondolom, hogy ez az esemény is jól mutatja, hogy sokszor nem kell nagyon nagy dolog ahhoz, hogy valóra váltsunk álmokat, melyek egy életre szóló emlékek lesznek”


“Ezek a gyerekek igazi kis hősök, akik ezzel a motorozással egy kicsit kiszakadhattak a megszokott hétköznapokból. Az én kis utasom, Niki is nagyon élvezte a kétkeréken történő utazást és számomra is felejthetetlen élmény marad ez a motoros felvonulás”


Győző egy új Triumph Tigerrel érkezett


Széles mosollyal fogadták a gyerekek a sofőreiket – és persze magukat a motorcsodákat


Olimpiai-és világbajnokok egymás között: Kovács István és Gergely István is motorozik


Sok motor egy helyen, a gyerekeknek nagyon tetszett – mind a motorosok, mind pedig kis utasaik emléklapot kaptak


Az egyik kissrác éppen Gergely István motorjának üléspróbáját tartja


Felsorakoztak a felvonuláshoz – balra Hajas László és a Piaggio MP3


Végre kizökkentek az intézetes gyerekek a megszokott kerékvágásból – láthatóan élvezték a gépek közelségét


Egyesek különös kényelemben részesültek


Felelős vezető: Szabó Győző még utasa felszerelését is rendbe tette


A Mentőmotor Alapítvány jóvoltából egy mentőmotor(os) is a menettel tartott


Ezen a napon nem szólt a rendőr a “családi” motorozásért

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés

Trending