Csatlakozz hozzánk

Blog

Gyerekek a gyerekekért a KakucsRingen

KakucsRing: ismét 12 óra motorozás a Jövőért, és emléktábla koszorúzás a Múltért

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

A 12 órás kakucsi motorozás volt a tavalyi szezon egyik legnagyszerűbb rendezvénye, így örömmel fogadtam el idén a Facebook-meghívót a 2011-es jótékonysági összejövetelre is. A motorozás a Jövőért II. célja nem változott: a rendezők ismét a súlyos beteg Zsoltikán szerettek volna segíteni.

Az “eszközök”, vagy inkább módszerek terén sem történt drámai változás: ez alkalommal is a Gyenis testvérek, Gábor és Áron, valamint Laczkó Máté körözött egymást váltva fél napon keresztül, hogy felhívják az emberek figyelmét az őssejt-beültetésre váró lajosmizsei kisfiúra, Kolcsár Zsoltikára. Egyébként Zsoltika is kinn volt a KakucsRingen édesanyjával, megtekintették a streetfighter show-t, amit ezúttal Erdős Csaba és csapata prezentált.

Az egykori drag- és stunt versenyző Erdősmester műsora igencsak egyedi a hazai palettán, még akkor is, ha a fiatalabb generáció már jóval komolyabb technikai színvonalon motorozik. Igaz, a sárnehéz Buellekkel nehéz (lehetetlen) is lenne kivitelezni a “mostani” kormányonülős, körbe-körbe kerekezős mutatványokat, de mivel Erdősék nem versenyeznek, hanem bemutatóznak, ez nem is igazán lényeges. A közönségmosolyogtató show-hoz pedig Csaba csapatának is megvan a megfelelő kelléktára, vegyük például azt, hogy egyből többen vannak. A “sokszemélyes” akrobatika hazai úttörőjéről beszélünk, Erdőséknél teljesen normális, ha egy kétszemélyes motoron vagy quadon négyen egykerekeznek vagy stoppie-znak. Hallottam olyan véleményeket, miszerint már nem túl izgalmas a téma, mert nem tudnak újat mutatni, de szerencsére ezt meg kell, hogy cáfoljam: a kakucsi közönség augusztus 27-én láthatott újabb trükköket is, nem árulom el, miket. Tessék elmenni és megnézni őket, még mindig érdemes.


Sisakkoptatás a kakucsi aszfalton


Gumiégetés és sisakkoptatás négyszemélyes elsőkerekezés közben…

A célegyenesben tartott kaszkadőrködés után fiatal versenyzőink újra birtokba vették a ‘Ringet, de bárki motorozhatott a pályán, aki befizetett rá – így több versenymotort is láthatottunk körözni a nap folyamán. Nem sokkal a stunt show után, délután következett a tavaly felavatott Drapál János emléktábla koszorúzása. Ezeket a megemlékezéseket tradicionális módon Böröczky Pepi szokta levezényelni (mint a múlt évben), de sajnos súlyos betegsége miatt nem lehetett jelen Kakucson. Azt kell hogy mondjam, hogy a magyar stunt riding sport főszervezője, Szarka Zsolt személyében méltó helyettesítőt találtak a rendezők, mert rendkívül kerek és elgondolkodtató beszéde mindannyiunkat “megfogott”. Elmondta például, hogy az egyik jótékonykodó versenyzőpalánta, Laczkó Máté miképp győzte meg (főszervező) édesapját, hogy segítsenek Zsoltikán, hogy milyen elképesztő gesztus ez, hogy valójában gyerekek segítenek a gyerekeken, vagy hogy Drapál János is milyen példákat mutatott emberségből – nem csak a pályán, hanem azon kívül is példamutató volt “Jancsi”.


Ifj. Papp László, Gyenis Áron, Laczkó Máté és Gyenis Gábor a Drapál-megemlékezést követően


A speaker szerepében Szarka Zsolt – megállta a helyét

A (dicső)múltidézés után minden folytatódott a megszokott kerékvágásban, a három kissrác egymást váltva gurult a pályára, komoly “endurance” tapasztalatokat szerezve, már ilyen fiatalon. Közben a Right Guard által felállított boxban is zajlott az élet és többek között olyan “szaktekintélyekkel” futhatott össze az ember, mint a friss dragbike-csúcsdöntő és magyar bajnok Papp Laci. Ő is a fiával érkezett, aki úgy tűnik, hogy a faterhoz hasonlóan nem csak a drag szakmát vágja, hanem a kacskaringós kakucsi kanyarrengetben sem ijed meg. Nagyokat csatázott például Laczkó Mátéval, öröm volt nézni a két kis NSR50-es küzdelmét – mert hiába, az ellenfelek előbb-utóbb egymásra találnak, még egy ilyen “békés” rendezvényen is. Egyébként köszönet illeti Laczkó Lajos főszervezőt, aki időt és energiát nem spórolva idén is megszervezte a jótékonysági motorozást, segítve ezzel egy olyan kisfiún, akinek nem a motorozás, a versenyzés vagy a világbajnoki részvétel, hanem csupán a normális élet a szíve vágya.


Drapál Katalin kezében a képen: Hamar Zsigmond, Böröczky József, Drapál Katalin, a tavaly elhunyt Szabó Andor és a hétszeres GP-bajnok Phil Read – Pepi 60. születésnapja alkalmából gyűltek össze a legendák


Laczkó Máté és Papp László Jr. a pályán hamar egymásra találtak…


…de azon kívül sem hagyták békén egymást 🙂


A bevállalósabbak részt vehettek a műsorban is…


Erdős Csaba akcióba lendül…


Csaba kissé megöregedett az évek folyamán…


A dicső múlt – és a fényes jövő?

A nagy hiányzó, Böröczky József

Böröczky Pepi sajnos nem lehetett ott a kakucsi Drapál-megemlékezésen, ezúton is mielőbbi jobbulást kívánunk neki. Az augusztus 20-i Talmanapon aláírattunk mindenkivel egy pólót a Hungaroringen, amit aztán bevittünk Pepinek a kórházba. Reméljük erőt ad neki a gyógyuláshoz!


Az AutoPalace Délpestnek pedig köszönjük többek között azt a segítséget, amit Pepi szállításában nyújtottak

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending