Csatlakozz hozzánk

Hírek

Gyere lessünk be a világ legnagyobb motorkerékpár múzeumába

Ha már itt vagyunk, a parkot se hagyjuk ki

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Látod ezt a sok motorcsodát? Van itt Honda GB500, Harley-Davidson XR-1000, Honda CBR600 F2 … de ez még semmi! Gyere mutatok még, csak előbb itt egy kis olvasnivaló.

George W. Barber (alias George Barber, Jr.), az Alabamai származású amerikai üzletember, ingatlanfejlesztő és emberbarát, az 1970-es évek óta megszállottan gyűjti a motorkerékpárokat. Gyűjteménye olyan mértékben megnőtt -és azóta is növekszik-, hogy már bekerült vele a Guinness Rekordok könyvébe is. Több mint 1400 régi és modern kerékpár büszke tulajdonosa, ezek mellett számos versenyautója van, valamint az övé a legnagyobb Lotus versenyautó gyűjtemény is a világon.

Mivel eddig nem létezett olyan múzeum, ami bemutatta volna a motorkerékpárok történelmét a világ minden tájáról, úgy döntött 1988-ban létrehozza a Barber Vintage Motorsport Múzeumot, hogy ott bemutathassa a magángyűjteményét. Célja, hogy megőrizhesse a nemzetközi kerékpárok történelmét, hogy láthassák az emberek azokat a gépeket, amiket eddig csak régi poros könyvekben és folyóiratokban láttak. A motorok több mint 16 országból származnak, és több mint 140 különböző márkát lehet itt megtalálni. 1994-ben nyílt meg hivatalosan a múzeum a nagyközönség számára Birminghamban (Alabama), majd 2003-ban a Barber Motorsport Parkba költözött. Ez a legnagyobb motorkerékpár múzeum a világon (sőt, az egész Univerzumban!), úgyhogy ha a számok alapján nem jöttél még lázba, hogy egyszer eljuss ide, talán majd a képek segítenek benne.

Az elmúlt néhány évben a Barber Vintage Motorsport Múzeum és a Barber Motorsport Park számos létesítményfejlesztésen esett át, így például 85 000 négyzetméternyi plusz helyet kapott a múzeum, emiatt 2014-ben a Guinness World Records elismerte a Barber Múzeumot, mint a világ legnagyobb motorkerékpáros múzeumait.

A 2003-ban nyílt Barber Motorsports Park, egy 740 hektáros létesítmény kompakt elrendezéssel, számos magasságváltozással, természetes, füvesített, fákkal teli, szigorú rendszabályokkal védett terület, ahol többféle felépítésű és többcélú versenyzésre épített pályák, konferenciatermek, kemping, vidámpark, és egy 50 hektáros off-road akadálypálya is működik és mindenhol számos érdekes szobor található. Bajnokságok, versenyek, fesztiválok és mindenféle rendezvények színtere, hogy még több okunk legyen arra, hogy vissza akarjunk ide térni, mert olyan nincs, hogy itt ne érezd jól magad!

És akkor most jöjjenek a fotók, had csorogjon a nyálunk. 😉

Ez valami régiség? Ó, csak egy 1068-as Páratlan G-50 egy Rickman-Mettisse közúti kaszniban. Ez itt történelem emberek!! Látta valaki a háttérben a Honda CR110-et?

Itt van egy hűvös, 500ccm-es, OHV egyhengeres Jawa jégmotor. Nézd meg a kormány bal oldalát és az őrült szögeket… ja, és ezen nincs fék. Miért lenne szüksége rá? Megjegyzés: mega pont jár annak, aki észrevette a ’84 Honda RS750-et, igaz alig látható a fénykép bal oldalán.

Van jobb, mint egy Britten V-twin? Két Britten V-twin! Van jobb, mint két Britten V-twin? Három! Van jobb, mint… oké, abbahagytam… de a képet látod. 😛

Gyönyörű ez a pálya, mond, hogy nincs igazam. Ne merészeld!

Van akinek otthon könyvespolca van, a Barber Motorsport Múzeum motorkerékpár-polcokkal rendelkezik. Képzeld el, ha erre ébrednél minden reggel… mennyei lenne.

További szépséges kerékpárok … mikor volt az utolsó alkalom, amikor láttál egy Laverda Zeta motort? Vagy egy Buell RR1200 Battletwint?

Itt egy kép a múzeum legújabb területéről, amely további 85 ezer négyzetmétert adott hozzá a már meglévő épülethez.

Mert úszkálni jó… Főleg ha közben egy motorversenyt nézel.

A 2,38 mérföldes, 45 láb széles versenypályán számos különböző eseményt tartanak, a motorkerékpár versenyek ezek közül az egyik legjelentősebb rendezvények.

A park egyik érdekes szobra, szerintem teljesen érthető mit akartak vele kifejezni. Nem?

Ez is elég érdekes… de kinek a pap… én inkább maradok a paplannál. Ja, és a kólámat kérem vissza! Ebadta népség.

Vajon alul vagy felül van több paci? Gyönyörűek ezek a versenyautók is meg kell hagyni.

Ez a szobor csoport számomra kissé riasztó, de így járnak a pókfóbiások. Legfeljebb jobban húzzák itt a gázt.

Szépen sorban pihennek a fáradt indiánok, megérdemelnének egy tisztelgő meghajlást.

Minden jó dolog előbb-utóbb véget ér, de szerencsére számodra, a múzeum nyitva van a hét minden napján 10 órától, 18:00 óráig, vasárnap 12:00-18:00 óráig. Várunk, várunk, visszavárunk, csak kár hogy az USA-ban van!

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending