Csatlakozz hozzánk

Hírek

GS Trophy: különdíjig jutottunk

Magyar különdíj a BMW GS Trophy 2012 válogatóján, Lengyelországban

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A legtávolabbról érkező induló különdíját vehette át Majer Viktor a BMW Motorrad GS Trophy közép-kelet-európai válogatóversenyén. A magyar versenyző több mint 1000 kilométert utazott, hogy részt vehessen a Lengyelországban megrendezett kétnapos kalandon.

Az erőpróba első napján a második helyet érte el honfitársunk, majd a végső értékelés után a 11. helyet szerezte meg. A lengyelországi válogatón a hazai indulók szerepeltek a legsikeresebben, így ők képviselhetik a régiót az idei világdöntőn, ami novemberben zajlik majd Dél-Amerika tájain.

Majer Viktor egy 2002-ben gyártott F 650 GS típusú motorkerékpárral indult a lengyelországi kalandon, amely során a versennyel és az utazással együtt összesen 2200 kilométert tett meg. A GS Trophy válogatója során a magyar versenyző változatos időjárási és terepviszonyok között is kipróbálhatta a BMW termékeit, hiszen motorkerékpárja mellett a különdíjként kapott BMW szélálló aláöltözetet is viselte a hazaúton és elmondása szerint a rossz időjárás miatt igen nagy hasznát is vette a ruhának.


A kecskeméti induló célja a továbbjutás volt és bár ez most nem sikerült, Majer Viktor számára értékes tapasztalatot hozott a regionális válogatón való részvétel

„Én a megmérettetésért jöttem, ezért abba a csoportba jelentkeztem, aminek a tétje a dél-amerikai “nagy” GS Trophy-n való részvétel. Természetesen mi már nem kaptunk instruktort, hanem egy rendes rally itinert. Izgatott voltam, mert ez volt az első igazi itineres versenyem” – írta blogján Majer Viktor.

„Sajnáltam, hogy nem kerültem be az első háromba, de napközben már láttam, hogy hogyan alakul az eredményem, így nem ért csalódás” – tette hozzá. „A lényeg, hogy pozitív mérleget tudtam felmutatni erre a két napra és sok inspirációt kaptam”


A lengyelországi túra az utazás és a verseny jellege miatt egy igazi, négy napos kalanddá vált. Viktor meglátogatta a Dunakanyart, majd átkelt a Kis- és Nagy-Tátra vonulatain, illetve a Javornikon, mielőtt Csehországba ért, ahol erős forgalomban is kellett közlekednie GS-ével


Az első BMW Motorrad GS Trophy-t 2008-ban rendezték meg, amelyen öt országból érkező csapatok motoroztak Olaszországból egészen Tunéziáig és vissza. A 2010-es GS Trophy döntőjét a festői Dél-Afrikai Köztársaságban rendezték, idén pedig sor kerül a kétévente megrendezett nemzetközi esemény harmadik felvonására

Forrás: BMW

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending