Csatlakozz hozzánk

Hírek

GS-tulajok világbajnoksága

Magyar motorosok is jelentkezhetnek a BMW GS Trophy 2012 válogatójára

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Magyar BMW GS motorkerékpár tulajdonosok nevezését is várják a BMW Motorrad GS Trophy 2012 közép-kelet-európai selejtezőjére, ami a lengyelországi Drawski Pomorskiéban zajlik majd augusztus 24-26. között. A versengés mellett az esemény örömteli motorozást és partikkal egybekötött időtöltést ígér…

A résztvevők különféle off-road kihívások mellett utcai pályákon is próbára teszik GS motorkerékpárjaikat, emellett az egész hétvége attrakciókkal teli, remek hangulatú rendezvénynek ígérkezik. 

A GS Trophy kvalifikációja nem klasszikus értelemben vett verseny, a puszta küzdelemnél sokkal fontosabb, hogy a résztvevők egy élményekben gazdag kalandként éljék meg a világdöntő selejtezőjét, de a csapatmunkára, a mentális és fizikai képességekre és természetesen motorozási tudásra is szükség lesz. Az off-road programok mellett az indulóknak navigációs kihívásokat is meg kell oldaniuk.

A hétvége folyamán különböző feladatok révén szűkül a továbbjutó motorosok köre. Az augusztus 26-ai döntő során a versenyben maradt motorosok a közönség és a zsűri előtt, a szervezők által biztosított F 800 GS-eken mutatják meg, mire képesek. Végül az első három helyezett elnyeri a világdöntőn való részvétel lehetőségét a közép-kelet-európai csapat színeiben. 


A versenyen kizárólag amatőr motorosok vehetnek részt. További információ és jelentkezési lehetőség a BMW Motorrad Magyarország weboldalán
A BMW Motorrad GS Trophy nemzetközi döntője

A közép-kelet-európai selejtező három kiválasztottja részt vehet a nemzetközi döntőn, amelyen egy tíz napig tartó, különböző országokból érkező versenyzőket felvonultató, 2000 kilométeres kalandtúrán vehetnek részt Dél-Amerikában. A november végi megmérettetésen a csapatok Dél-Amerika kiemelkedő tájain, a GS-világ legjobbjaival együtt versenghetnek. 

A résztvevők e csodálatos off-road versenyt BMW F 800 GS típusú motorokkal teljesítik, de olykor az R 1200 GS-t és a 2012-es újdonságot, a G 650 GS Sertão motorkerékpárt is kipróbálják.

A BMW Motorrad GS Trophy története

A első BMW Motorrad GS Trophy-t 2008-ban rendezték meg, amelyen öt országból érkező csapatok motoroztak Olaszországból egészen Tunéziáig és vissza. A 2010-es GS Trophy döntőjét a festői Dél-Afrikai Köztársaságban rendezték, idén pedig sor kerül a kétévente megrendezett nemzetközi esemény harmadik felvonására.

Forrás: BMW

Comments

comments

Trending