Csatlakozz hozzánk

Hírek

Graham Jarvis győzött a hegyre menetelő katonák közt az idei rodeón!

Véget ért a 2018-as küzdelem a vas-hegy ellen

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

2018-ban az osztrák Erzberg, ismét a világ leghíresebb offroad motorkerékpár versenyének lenyűgöző színpadává vált!

Idén is 1500 motoros indult a legendás Generali Iron Road Prologue „szájából”, kóbor kövek közt teljes gázzal, hatalmas porfelhőt kavarva a kora nyári forróságban.

A verseny első két napján vált el a búza az ocsútól s hullottak el kíméletlenül a harcosok a selejtezőn verejtékben úszva, erőtlenül, szomorúan, mégis megfogadva: jövőre visszatérnek!

A verseny méltóságteljes és egyedülálló csúcspontja: a Red Bull Hare Scramble várta a megmaradt 500 leggyorsabb versenyzőt akik elszántan küzdötték magukat fel a hegycsúcsra, a combjuk közt pihenőért sírva könyörgő motorjaikon.

A Dramaturgia az Erzbergrodeót egy hollywoodi thrillerhez hasonlítaná, s talán nem is téved nagyot. Ennyi szenvedést, ennyi küzdelmet látni a már szinte giccses mesebeli tájban félelmetes látvány. Megdöbbentő és egyben bámulatos.

A világ leghíresebb offroad versenye évente legalább 1800 versenyzőt vonz az osztrák Eisenerz történelmi bányavárosába. Két nap alatt a lovasok annak reményében, hogy bekerülnek a Red Bull Hare Scramble 500 leggyorsabbjai közé, a selejtezőn szinte felrobbannak az Erzberg-bánya súlyos tüzes útjain.

Az elismerten legkeményebb offroad verseny nagyon sok mindent követel a sportolóktól: megfelelő kondíció, bátorság, kiváló vezetési technika, megdönthetetlen mentális erő és a gép megfelelő állapota dönt győzelemről, vagy vereségről ebben a brutális versenyben.

Idén 500 versenyzőből 23-an álltak a vas-hegy tetején, s az örökké csillogó korona Graham Jarvis fejére került, akinek ez volt a negyedik győzelme a hegyen.
Másodikként a brit Jonny Walker, harmadikként pedig a német Manuel Lettenbichler ért célba.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending