Csatlakozz hozzánk

Hírek

GP motort vegyenek!

Kiárusítják az amerikai Rookies Cup versenygépeit.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Bizony, bizony, már megint az a fránya gazdasági világválság. Ezúttal az amerikai-osztrák álomra sújtott le: a Red Bull január végén bejelentette, hogy törli tehetségkutató gyorsasági versenysorozatának amerikai változatát, a Red Bull AMA U.S. Rookies Cupot. Az ok: a szponzori támogatás jelentős csökkenése.

Nagy-nagy közhely, hogy minden rosszban van valami jó, de ezúttal is ez a helyzet. A bajnokságban használt 24 motor eladósorba került – most valamivel kevesebbért, mint amibe egy új RC8 kerül, majdnem friss Grand Prix technikát kaphatsz.

A KTM-től származó nem hivatalos információk szerint a gépek műszaki szempontból megegyeznek a világbajnokságon két évvel ezelőtt használt motorokkal. Az 54 x 54,5 mm furat-löketű, egyhengeres, kétütemű blokk a gyári adatok szerint 45 lóerőt ad le 13 000-nél, de az amerikaiak azt mondják, 50 lovat is ki lehet préselni belőle, ha elég precízen állítják be. Az üzemanyagot 38 mm-es Keihin karburátor adagolja, a váltó hatgangos, a futómű csúcsminőségű WP motyó. A 290 mm-es első féktárcsát négydugattyús, radiális Brembo nyereg szorongatja, a kerekek a Marchesinitől érkeztek. A tankba 13 liter versenybenzin fér, a tengelytáv 1215 mm, a szárazsúly pedig valahol 80-85 kg körül lehet.

Az RC 125 jelzésű masinák teljes felújításon estek át, versenykész állapotban várnak új gazdáikra. A felfüggesztés elemeit a WP hollandiai gyárába, a Brembo fékeket Olaszországba küldték szervizre. Az idomok és a benzintartály mindegyik gépen vadonatúj, de a szép Red Bull fényezés helyett sima szürkére festették őket.

A motorok eladásával és szervizelésével a milwaukee-i HMC Racinget bízták meg. Darabonként 16 800 amerikai dollárt, azaz durván 4 millió forintot kérnek a speciál KTM-ekért, ami elég barátinak tűnik, hiszen az árcédulán állítólag 44 000 dollár (kb. 10,5 millió Ft) szerepelt annak idején. További zöldhasúak átadása esetén két szezonra elegendő tartalék alkatrésszel is ellátnak. De kár, hogy nekünk most nincs ennyi felesleges zsetonunk! Az a fránya gazdasági világválság…


Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending