Csatlakozz hozzánk

Hírek

GP-háttér: az Iveco szerepe

2011-ben ismét az Iveco a MotoGP hivatalos haszongépjármű-szállítója

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Dornával az előző szezonban kötött megállapodásnak köszönhetően az Iveco továbbra is – immáron második éve – a gyorsasági motoros VB hivatalos haszongépjármű-szállítója. Ezen felül – az előző két szezonhoz hasonlóan – a vállalat lesz az ausztráliai Philip Island-en megrendezendő Ausztrál Nagydíj névadó szponzora.

Az Iveco látja el idén is a teljes MotoGP „cirkusz” szállítását: a világ legrangosabb, több mint 60 éves múltra visszatekintő motorkerékpár-bajnokságát 5 kontinens 207 országában közvetítik, és átlagosan 28 millió néző kíséri figyelemmel a futamokat. A vállalat 15 darab nehézkategóriás ECOStralis nyergesvontatót és 4 darab könnyűkategóriás ECODaily haszongépjárművet bocsát a szervezők rendelkezésére. Így ismét az Iveco modellek gondoskodnak a kiegészítők, a versenyfelszerelés és a személyzet eljuttatásáról a világbajnokság 18 versenyét összefogó útvonalon.

A vállalat emellett továbbra is partnerkapcsolatban áll a gyári Yamaha csapattal, amely a jelenlegi világbajnokot, Jorge Lorenzót és a 2010-es év legígéretesebb kezdőjét, Ben Spiest tudhatja soraiban. A két cég közötti együttműködés kiemelkedő eredményeket hozott, amit az is bizonyít, mint hogy a Yamaha sorozatban harmadszor száll versenybe mindhárom – egyéni, csapat és konstruktőri – világbajnoki címért. A csapatot és a versenymotorokat 9 teherautó szállítja futamról futamra a teljes felszereléssel, irodákkal és mobil műhelyekkel együtt. Az idei szezon újdonságaként az Iveco embléma a csapat versenymotorjain is feltűnik.


Az Iveco a gyári Yamaha csapattal szorosabbra fűzte az kapcsolatot

Az Iveco

Az Iveco, a Fiat Industrial csoport tagja könnyű-, közép- és nehézkategóriás haszonjárművek, nehéz terepen használható teherautók, helyi és távolsági buszok, valamint speciális, tűzoltásra, katonai és polgári védelmi célokra használható járművek tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik. Az Iveco több, mint 25 000 alkalmazottat foglalkoztat, és 24 gyártóegységet üzemeltet a világ 11 országában, amelyekben a vállalat 6 kutatóközpontjában kifejlesztett kiemelkedő technológiákat alkalmazza. Európán kívül a vállalat Kínában, Oroszországban, Ausztráliában és Latin-Amerikában folytat tevékenységet. Több, mint 160 országban több mint 5000 szervizközpont garantálja a világban bárhol működő Iveco járművek műszaki támogatását.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending