Connect with us

Hírek

Görbe Soma a Red Bull Rookies Cup selejtezőjén!

Meghívást kapott a legnagyobb tehetségkutatóra a Sport&Events Academy fiatal tehetsége, Görbe Soma.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Köztudott, hogy a Red Bull Rookies Cup a  későbbi MotoGP versenyzők egyik fő kiinduló állomása. Már a selejtezőre sem egyszerű meghívást kapni, hiszen rengeteg jelentkezési folyamaton kell végig menni, fontos szakmai összegzéseket készíteni,  beszámolni a média megjelenésekről, eredményekről és edzésmódszerekről. A világ minden részéről szeretnének bekerülni a bajnokságba, a szervezők pedig az összes adatot megvizsgálva azokat a jelentkezőket hívják be akikben a legnagyobb fejlődési potenciált látják.

 

Az idei év a RookiesCup 13. évadja, és eddig  34 különböző nemzet 184 versenyzője vett részt a bajnokságban. Év végére 156 versenynél fog tartani a sorozat. Magyarországról is szerepeltek már többen a selejtezőkön, eddig azonban egyetlen  magyar pilótának sikerült bekerülni a kiválasztottak közé és versenyezni a bajnokságban. A Sport&Events Academy rangidős versenyzője Sebestyén Peti 2 évig kiemelkedően ment ebben a sorozatban és 2008-ban még pole pozíciót is szerzett a Mugello-i fordulón, így biztosan hasznos tanácsokkal látja majd el Somát!

Akit beválogatnak, a RookiesCup-ban 1 éven keresztül mindent megkap a szervezőktől: ugyanolyan motort, ugyanolyan versenyfelszerelést a Red Bull jóvoltából, a versenyeken pedig a MotoGP menedzserek és nagy csapatok megbízottjai keresik a jövő Grand Prix pilótáit.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült bekerülnöm a válogatóba! Mindent meg fogok tenni, hogy a lehető legjobb formámat mutassam a szervezőknek! Külön öröm számomra, hogy spanyol csapattársam Fermin Aldeguer is részt vesz majd az eseményen!„ mondta Soma miután értesült a remek lehetőségről.

StefanoFavaro, a Sport&EventsAcademy alapítója is örömmel fogadta a hírt„Természetesen nagyon örülünk, de a munka java majd most következik. A válogatóra a meghívás egy nagy dolog, de önmagában még nem jelent semmit. Somában tudjuk, hogy megvan a potenciál és amennyiben ezt képes lesz a szervezőknek megmutatni, nagy esélye van rá, hogy bekerüljön a sorozatba. A Bester Capital Junior csapatát Soma és Fermin is képviselni fogja, és nagyon szurkolok nekik! Magyarországról pedig még Kecskés Bence és Oláh Barnabás is szerepelni fog, nekik is remélem, hogy jól fog sikerülni a selejtező!”

A „Red Bull Rookies Selection Event”  október 15 és 17 között, Spanyolországban, a Guadix pályán kerül megrendezésre!

Hajrá magyarok!

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending