Csatlakozz hozzánk

Hírek

Gondatlanságból elkövetett emberölés?

Tomizawát elejtették a hordággyal leszállítás közben – vizsgálják, volt-e jelentősége

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: MotoGPhírek.hu

Gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indítanak nyomozást Tomizawa halálnak ügyében. Azért kezdődik nyomozás, hogy kiderítsék, hogy mennyiben befolyásolta Shoya Tomizawa halálát az az incidens, amikor az orvosok elejtették a japán versenyzőt a bukótérből leszállítás közben…

A hírek szerint tehát a helyszínen tartózkodó és Tomizawa „kimentésében” segédkező pályabírók és orvosok ellen indítanak vizsgálatot, hogy kiderítsék, mennyiben járult hozzá az az incidens a 19 éves japán versenyző halálához, amikor is az egyik orvos elejtette Tomizawat, méghozzá a hordágy fej felöli részénél.

A Technomag-CIP versenyzőjének a testén teljes és egyben átfogó boncolást hajtanak végre, hogy kiderítsék igazságot, illetve azt, hogy valakit felelősségre kell-e vonni az ügyben. Arról már nem is beszélve, hogy a versenybírákat és a mobil klinika dolgozóit is számos kritika érte a vasárnap történtek óta, ugyanis senki sem érti, hogy miért nem állították le a versenyt a balesetet követően. A versenybizottság azzal indokolta a döntését, hogy az orvosok és a pályabírók a lehető leggyorsabban eltávolították a pályáról a sérült versenyzőket és motorokat, így nem volt indokolt a viadal félbeszakítása. Ezzel szemben Dr. Claudio Macchiagodena, a mobil klinika orvosa azt mondta, hogy nem az ő dolga eldönteni, hogy mikor lengessenek piros zászlót és mikor nem. Dr. Macchiagodena számára – saját bevallása szerint – az volt a legfontosabb, hogy minél gyorsabban mindent megtegyenek azért, hogy stabilizálni tudják Tomizawa állapotát. Ha azzal törődött volna, hogy a versenybírákat értesítse/kérje a verseny félbeszakításáról, akkor az az idő a pilóták ellátásnak a rovására ment volna. Legalábbis ő maga ezt állította.


A nagy kapkodásban az egyik pályabíró megbotlott és elejtette a hordágyat


A japán versenyző eszméletlenül fekszik az aszfalton – illett volna félbeszakítani a futamot

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending