Csatlakozz hozzánk

Hírek

Gold Wing Treffen am Plattensee

A hétvégén Balatonszemesen találkoztak Európa goldwingesei – videóval

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: gwchu.eu

A magyar tenger déli partján mi is belecsöppentünk a guruló apartmanok nemzetközi találkozójába. Nem, nem lakókocsis fesztiválon jártunk, hanem a  kétkerekű (vagy három) luxusgőzösök második magyarországi összezörrenését tartották Balatonszemesen: a kizárólag Honda Gold Wing tulajoknak szervezett esemény hangulatáról készítettünk egy kis videót, minden más háttérinfó a szövegben.

A Gold Wing Club Hungary 1999-ben alakult, és 2006-ban felvételt nyert az európai Goldwing Szövetségbe (GWEF), melynek központja Belgiumban található. A GWEF-nek 23 ország a tagja. A szövetség fő küldetése, hogy az egyébként zártkörűen működő nemzeti klubok tagjai egymással szorosabb kapcsolatot ápolhassanak és motoros találkozók keretein belül megismerhessék egymás kultúráját és szokásait. Az egyes tagországok felváltva, tehát kétévente kapnak lehetőséget arra, hogy az adott országban nemzetközi találkozót szervezzenek.

2009-ben Pápán rendezték az első magyar Nemzetközi Gold Wing Találkozót, ami azonnal sikeres lett, mivel mind a 22 másik tagország tiszteletét tette: 928 motorossal és 660 darab “Aranyszárnnyal”. Közülük a legtöbb Franciaországból érkezett: 63 Gold Wing jött a galloktól. A 2011-es évben ismételten a magyarországi GW klubot kérték fel az International Gold Wing Treffen megszervezésére.

A második magyarországi “össznépi” GW találkozót – az európai szervezet kérésére – a külföldiek számára különösen vonzó Balatonpartra (mint hazánk egyik legnépszerűbb idegenforgalmi központjára) szervezték: a 2011-es eseményt Balatonszemesen tartották. A Honda és a Balatontourist Vadvirág Kemping támogatásával jó helyszínnek bizonyult a Balaton mértani közepén elhelyezkedő város.

II. Hungarian International Treffen GWCHU

A 2011-es “treffen” keretein belül négy túrát szerveztek: Keszthelyre, éjszakai “Light Show” keretein belül Siófokra, majd Balatonboglárra és a Bikali Reneszánsz Élményparkba is ellátogattak a goldwingesek. A túrák célja, hogy a vendégek megismerhessék a Balaton déli partjának frekventált részeit, ezzel együtt pedig nemzeti kultúránkba is bepillantást nyerhessenek. Valószínűleg élményekkel telve utaztak haza két-három keréken a külföldi túrázók, és akkor nagy a valószínűsége, hogy láthatjuk még őket a Balaton parton – akár együtt, akár külön-külön.


A zárt oldalkocsi nem egy hátrány esőben…


A nyitott bukó és a sisakbeszélő a divat goldwinges körökben – vidám figurák


Az éjszakai “Light Show-n” előnyt jelent, ha nem csak a gyári világítás van a gépeden…


A GL1800-as megjelenése sokat lendített a modell (és a Klub) népszerűségén

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending