Csatlakozz hozzánk

Hírek

Gödörbe esett a KTM

Szerencsétlen baleset a Dakaron, szerencsés végkimenetellel.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Egy svéd versenyző hölgynek csúnya meglepetésben volt része a Dakaron rally egyik szakaszán. Annie Seel egyik pillanatról a másikra egy mély, kiásott gödörrel találta szemben magát.

 

 

Akciófilmbe illő jelenet lehetett, ahogy Seel éppen egy nehéz szakaszon küzdött az elemekkel. Gondolta átvág egy kisebb bokron KTM-jével, ám a bokor mögött ott figyelt az 5 méter mély, 2×3 méteres árok. Ahhoz, hogy átugorja túl lassan ment, viszont megállni már nem volt ideje. Beletaposott a fékbe, elfektette a motort és úgy csúszott a gödör felé. Végül szerencséje volt, meg tudott kapaszkodni, mielőtt beleesett volna, de a motorja nagyot koppant odalent.


Egy motor a mélyben, a márka a csúcson

Természetesen a többi versenyző azonnal megállt segíteni neki, de a KTM-et nem tudták felhozni. Már azt hitte, meg kell várnia a szervizkamiont, amikor hirtelen újabb, ezúttal kellemes meglepetés érte. A semmiből egyszer csak feltűnt Etienne Lavigne, a verseny főszervezője, és helikoptere segítségével könnyedén kiemelték a motort. Mivel a KTM és gazdája is apróbb sérülésekkel megúszták az incidenst, Seel folytatni tudta a versenyt. Jelenleg a 44. helyen áll az összetettben 17 és fél óra hátrányban Despres-től.

Tudtad-e?

Annie Seel – akit a mezőny csak Rally Princess-ként (Rally Hercegnő) ismer – a Dakar legeredményesebb hölgytagja. A 41 éves versenyző 16 éves kora óta motorozik, több motoros sportágban nemzetközi sikereket ért el. Többek között gyorsaságizott, endurózott, crossozott, supermotózott, stuntolt. A hosszú távú rallyversenyek régóta a kedvencei közé tartoznak, a Dakaron 2002 óta indul.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending