Connect with us
just1 mx
Suzuki

Tesztek

Gerincvédő teszt Katarban.

Melyiket válasszam? Forcefield, vagy Dainese?

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

Melyiket válasszam? Forcefield, vagy Dainese?

Elég nagy dilemmába kerültem nem rég, amikor megérkeztek a Honda Dreambe a Forcefield protektorok. Az angol márka gerincvédője több neves szaklap tesztjét is megnyerte, ami az eddigi biztonságról alkotott elképzeléseinknek igencsak ellentmond. Már abban az értelemben, hogy csak a kemény protektor a jó protektor.

Ez a Back Protector PRO L2 névre keresztelt hátvédő bizony a puhábbik fajtából való. Ez a háromszög alakú energiaelnyelő gumiréteggel ellátott protektor, a biztonsági teszteken nagyon jól bizonyított. Sőt annyira jól, hogy mindent megvert, még a Dainese-t is, pedig a neves olasz cég sem áldoz kevés pénzt és energiát a biztonságunkra.

Kézbe véve a termékeket rögtön feltűnik egy nagy különbség. Ez pedig a súly, hiszen a Forcefield majdnem a duplája a Dainese-nek, számokban 1330g és 655g a Dainese Wave javára.

A kabát alá bőven elfér mindkét gerincvédő, bár a Forcefield sokkal vastagabb, és ebből adódóan nehezebb is. Anyagát tekintve inkább gumira emlékeztet a Forcefiled, mint műanyagra, de ennek ellenére a benne lévő energiaelnyelő anyagnak köszönhetően biztonságosabb a másiknál. Ha hűvösebb volt, mindig ezzel motoroztam, mert sokkal jobban tartja a meleget a hátamon. A  Dainese viszont háló szerű szerkezetének köszönhetően elég rendesen szellőzik és ebből kifolyólag “fázósabb”. Itt jön a kérdés, hogy ki mire használná a legtöbbet? Persze ha egyre van keret, akkor komprumisszumot kell kötni, hogy melyiket vásároljuk meg az üzletben.

A tesztből azt a következtetést vontam le, hogy pályára és melegben a Dainese jobb, mert súlyra könnyebb, lazábban befér a bőrruha alá, és kényelmesebb benne mozogni, mivel egy csuklós rész is van rajta, ami miatt könnyebben dől a felsőtestünk a kanyarokban. Utcára és hűvösebb időbe viszont a Forcefield a nyerő, mert biztonságosabb és mert melegebb.

Leginkább mindkettőt ajánlom, mert más a felhasználási területe, de ha valakinek csak egyre van pénze, akkor mérlegeljen, hogy hol használja többször. Pályán, vagy utcán?

Árak:
– Forcefield: 28.000 Ft  forgalmazó: Honda Dream
– Dainese: 37.500 Ft  forgalmazó: Honda Karasna


Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending