Csatlakozz hozzánk

Tesztek

Gerincvédő teszt Katarban.

Melyiket válasszam? Forcefield, vagy Dainese?

Közzétéve

ekkor

Euromotor3

Melyiket válasszam? Forcefield, vagy Dainese?

Elég nagy dilemmába kerültem nem rég, amikor megérkeztek a Honda Dreambe a Forcefield protektorok. Az angol márka gerincvédője több neves szaklap tesztjét is megnyerte, ami az eddigi biztonságról alkotott elképzeléseinknek igencsak ellentmond. Már abban az értelemben, hogy csak a kemény protektor a jó protektor.

Ez a Back Protector PRO L2 névre keresztelt hátvédő bizony a puhábbik fajtából való. Ez a háromszög alakú energiaelnyelő gumiréteggel ellátott protektor, a biztonsági teszteken nagyon jól bizonyított. Sőt annyira jól, hogy mindent megvert, még a Dainese-t is, pedig a neves olasz cég sem áldoz kevés pénzt és energiát a biztonságunkra.

Kézbe véve a termékeket rögtön feltűnik egy nagy különbség. Ez pedig a súly, hiszen a Forcefield majdnem a duplája a Dainese-nek, számokban 1330g és 655g a Dainese Wave javára.

A kabát alá bőven elfér mindkét gerincvédő, bár a Forcefield sokkal vastagabb, és ebből adódóan nehezebb is. Anyagát tekintve inkább gumira emlékeztet a Forcefiled, mint műanyagra, de ennek ellenére a benne lévő energiaelnyelő anyagnak köszönhetően biztonságosabb a másiknál. Ha hűvösebb volt, mindig ezzel motoroztam, mert sokkal jobban tartja a meleget a hátamon. A  Dainese viszont háló szerű szerkezetének köszönhetően elég rendesen szellőzik és ebből kifolyólag “fázósabb”. Itt jön a kérdés, hogy ki mire használná a legtöbbet? Persze ha egyre van keret, akkor komprumisszumot kell kötni, hogy melyiket vásároljuk meg az üzletben.

A tesztből azt a következtetést vontam le, hogy pályára és melegben a Dainese jobb, mert súlyra könnyebb, lazábban befér a bőrruha alá, és kényelmesebb benne mozogni, mivel egy csuklós rész is van rajta, ami miatt könnyebben dől a felsőtestünk a kanyarokban. Utcára és hűvösebb időbe viszont a Forcefield a nyerő, mert biztonságosabb és mert melegebb.

Leginkább mindkettőt ajánlom, mert más a felhasználási területe, de ha valakinek csak egyre van pénze, akkor mérlegeljen, hogy hol használja többször. Pályán, vagy utcán?

Árak:
– Forcefield: 28.000 Ft  forgalmazó: Honda Dream
– Dainese: 37.500 Ft  forgalmazó: Honda Karasna


MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

MPS Vespa-MV

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

KTM

Trending