Csatlakozz hozzánk

Tesztek

Garmin Zümo660 teszt

Ma mutatják be, de mi már tesztelhettük a motoros újdonságot

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Ma mutatják be, de mi már tesztelhettük a motoros újdonságot

Szép nagy 10.9 centis kijelző, teljesen időjárásálló, bluetooth kihangosítóval kommunikál és ezek még csak a legfontosabb jellemzői. Azt azonban már ezek tudatában is leszögezhetjük, hogy ez bizony motorra termett.

Motoros fejlesztőcsapat dolgozott az új készüléken, így olyanokra is gondoltak, hogy lehessen kesztyűben kezelni és nagy napsütésben is láthatóak legyenek a kijelzőn történő dolgok. Kapott néhány szoftveres extra szolgáltatást is az előre töltött City Navigator nevű program mellé. Például ha beírjuk az általában egy tankkal megtett kilométerek számát, akkor tud figyelmeztetni, hogy mikor kell tankoljunk. Persze ez nem egy egzakt mérés, hanem becsléséken alapul. Hogy minden funkcióját ki lehessen használni a Zümo-nak, kell hozzá egy bluetooth-os kihagosító, (mi a zseniális Interphone-t használjuk, sajnos még a mono változatot, de talán be tudunk majd számolni az új stereo működéséről is ha kapunk egyet az importőrtől) amivel a navigáció hangja mellett az MP3 lejátszót is hallgatni lehet menet közben.

A készülékhez párosítani tudjuk külön a telefont is és ilyenkor ha hívásunk van, kiírja a hívó nevét, vagy telefonszámát. Így a hívást fogadhatjuk a kijelzőn megjelenő gomb megnyomásával is. Az más kérdés, hogy ha egyszer a telefont párosítottuk a Zümoval, akkor utána nem ismerte fel a telefon az Interphone kihangosítót, addig amig a Zümoból ki nem töröltük mindkét készüléket.

A beépített MP3 player lejátszó fejlett Bluetooth A2DP technológiával rendelkezik, amivel kristálytiszta minőségben hallgatható a sztereó muzsika kb. 100 km/h-ás tempóig. Utána az én sisakomban már inkább a szélzaj uralkodott. A motoros tartó is tartalmaz egy mikrofon és fülhallgató vezetékes kimenetet, így ha a motor rendszerére is köthető a készülék (Pl a GoldWing-nél). Képnézegető is kapott helyet a gépben, talán hogy az utazás során mutogathassuk az ismerőseinknek, családunknak a kedvenc fényképeinket.

További plusz, hogy ha nem a készülék által ajánlott útvonal a legszimpatikusabb, akkor egyedileg is létre lehet hozni útvonalakat, akár számítógépen is. Ezeket utána a készülékbe helyezett microSD memóriakártyára tölthetők és könnyedén átadhatjuk ismerőseinknek is. Az út végén a bejárt helyek egyszerűen akár Google™ Earth-ben is megtekinthetők. A Zūmo Connect társasági oldal segítségével számos más motorossal megoszthatjuk az utazásainkat, útvonalainkat.

A CityNavigator program nem annyira fejlett, mint mondjuk az Igo, és egy kicsit néha be is volt lassulva, de azért el lehet vele jutni A-ból B-be. Viszont a szoftvert folyamatosan fejlesztik és könnyedén le lehet tölteni a frissítéseket hozzá, szóval bizonyára javulni fog a helyzet.

A készülék többfunkciós, ami azt jelenti, hogy nem csak motoron használható, hanem autóban és kézben tartva bárhol. Az autós üzemmódhoz is található a dobozban tartó szerkezet és szivargyújtós töltő is. Így két legyet üthetünk egy csapásra, nem kell több készüléket vásárolnunk. Mondjuk ezért az árért azt hiszem ez el is várható, hiszen 199.900 Ft az ára az új Zümo660-nak.

A motorkerékpárokra többféle képpen lehet felszerelni. Vagy a kormányra egy bilinccsel, amihez tartozik még egy állítható kar, vagy csak simán az aljzatot kell felcsavarozni az idomra valahová. A Majesty-n nem fért el a kormányon a tartó, ezért mi a műszerfal fölé helyeztük. Az aljzaton lévő vezetéket pedig bekötöttük a Yamaha elektromos rendszerébe, hogy tápot kapjon a Zümo. Ezt bárki meg tudja csinálni otthoni körülmények között is, ha egy kicsit szeret barkácsolni, ha meg nem, ajánljuk beszerelő műhely igénybevételét.

És még egy javaslat arra az esetre, ha nem akarjátok megfúrni az idomzatot.

A Shoxnál találtunk egy Givi márkájú GPS tartó táskát, amit tépőzár csíkok segítségével lehet a motorra rögzíteni. Teljesen vízhatlan, így a telefont, a pénztárcát és az iratokat is bele lehet pakolni, ha pedig megérkezünk valahová, akkor nemes egyszerűséggel vállra lehet akasztani. Célszerű előre beállítani az útvonalat és utána berakni a GPS-t a helyére, mert a vastag fóliától érzéketlenebb lesz a kijelző, így menet közben nem olyan egyszerű változtatni a beállításokon. De ha nagyon muszály, akkor egy kis zipzár elhúzásával be lehet jutni egy újjal a kijelzőig. 11.990 Ft-ba kerül a Shoxnál.

Műszaki adatok:

Méret (szél. x mag. x mélys.): 13,5 x 8,4 x 2,3 cm
Kijelző méret: 9,7 x 5,7 cm, 10,9 cm átló
Kijelző felbontás: 480 x 272 képpont
Kijelző típus: WQVGA színes TFT, fehér háttérvilágítással
Súly: 270,0g
Akkumulátor: Cserélhető lítium-ion
Működési idő: akár 5 óra
Vízhatlan: Igen

 

A csomag tartalma:

 

 • Zūmo 660
 • Előre töltött City Navigator® Europe NT
 • NaviGuide Magyarország kártyás változat
 • Motoros tartó felszerelő szettel
 • Autós tartó tapadókoronggal
 • Szivargyújtó csatlakozó
 • Hordtáska
 • Lítium-ion akkumulátor
 • USB kábel 
 • Műszerfalra ragasztható korong
 • Magyar nyelvű használati útmutató
 • Felszerelési útmutató

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending