Csatlakozz hozzánk

Műhely

Fűthető ülés: nem csak autós extra

Itt van az ősz, itt van újra: kétfokozatú ülésfűtés a ToMMoT-tól

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Forrás: ToMMoT

Ha Te nem áprilistól-októberig, hanem inkább afféle alkonyattól-pirkadatig motoros vagy, akkor a kényelmed érdekében érdemes körülnézned a kiegészítő-piacon. A markolatfűtés népszerű extra a túrázók körében, de az egyedi motorülésekkel foglalkozó ToMMoT jóvoltából már az ülésfűtés sem csak az autósok kiváltsága! Ha később fejeznéd be és hamarabb kezdenéd a szezont, “akkor fűts be magad alá!” Bár így a nyár végén nem annyira aktuális a fűthető ülés, de a vénasszonyok nyarától kezdve kedvezményesen “fűthetsz be”.

Motorozni kell! Ez érzelmi parancs, amely belénk ivódott a benzin gőzével. Csakis érzelmi alapon, hiszen, ha racionálisan gondolkoznánk, akkor egy két ponton alátámasztott járműre nem ülnénk fel. Ezen a járművön közlekedve a természet részének érezzük magunkat. A természet pedig néha igen zord tud lenni. Forróság, szél, eső és persze néha csontbavágó hideg és nem csak télen. Megyünk a Dolomitokba, Alpokba, vagy a Tátrába és ott lecsaphat ránk egyik pillanatról a másikra. Ott a cidri! Kezünk, lábunk átfagy, sisak párásodik!

Kéne egy kis hőtartalék! Ilyenkor jön egy halk kattintás a kapcsolón és már fűt is alattunk az ülés! 42 fok és már nem is probléma a cidri, megint lehet az útra koncentrálni. A Tommotnál csak minőségi ülésfűtéseket építenek be, a két fokozatban állítható rendszert a BMW müncheni beszállítójától rendelik – a gyártó szerint ez garancia a minőségre és a hosszú élettartamra. Ezek technikai tulajdonságai között a kis áramfelvétel és mégis jó hőleadás szerepel – és még a biztonságra is ügyelnek. Ez az „őr” egy kis rudacska-szerű, az áramkörbe bekötött kis hőkioldó, amely megvéd minket az esetleges igen kellemetlen (és esetenként veszélyes) túlmelegedéstől.

Például 100 km/órával megyünk és egyszerre izzani kezd nemesebb részünk alatt a cekász! Anyagi kár, kiégett ülés, ruha, vagy ilyedtünkben eldobott motor… Elképzelni is rémes… Ennek ellenkezője, amikor egy elégedett mosolyú motoros a Grossglockneren megy fölfelé és az út szélét méteres hó takarja… Érdekel az élmény? Hogyha megrögzött túrázó vagy és cudarabb időben sem szeretnél lemondani szenvedélyedről és az utazás nyújtotta kényelemről, akkor érdemes lehet elgondolkodnod az ülésfűtés beszereltetésén. Szeptembertől a Tommotnál mindezt akciósan teheted meg, a közelgő hűvösebb időre való tekintettel.


A BMW-től érkező rendszer a markolatfűtéshez hasonlóan két fokozatban szabályozható


“Ha cidrizel, akkor fűts be magad alá!”

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending