Csatlakozz hozzánk

Akciók

Fűthető ruha: Gears Canada

Megfizethető áron melegedhetünk ősszel és télen a Gears Canada ruháival

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Megfizethető áron melegedhetünk ősszel és télen a Gears Canada ruháival

A Gears Canada  egy kis, 15 éve működő kanadai cég. Nem csoda tehát, ha nem hallottatok róla, bevallom én is közétek tartozom. Ez nem is baj, hiszen sokszor a kisebb cégek jóval professzionálisabb termékeket kínálnak, mint a tömegtermelésre szakosodott nagyok. Magyar fronton a ThermoFlash-t (teszt a ruháról) tudnám megemlíteni, akik szintén kicsiben kezdték, s bár nálunk még mindig alig-alig tudnak róluk, világ szinten már befutott cégnek számítanak. Egy baj van vele, hogy a technikát bizony meg kell fizetni, és itthon itt vérzik el a magyar márka. Ellentétben a kanadai Gears-szel, ami szintén fűthető ruházatot kínál, de jóval megfizethetőbb árkategóriában.

Ez a ruha nem folyadékot keringtet a test körül, hanem áramot. Rosszul hangzik, de semmi veszélyes sincs a dologban. Egyrészt mert eleve biztonságos a rendszer kialakítása, másrészt az akksi feszültsége tudtommal még senkit sem küldött betegágyra. Egyszer már próbáltam hasonló dzsekit, egész kellemes meleget adott, viszont a menetszél nagy ellensége. Nem szabad hagyni, hogy a dzseki alá a hideg is bejusson, azaz mindenképpen szélálló és persze béléses retegekben gondolkodjunk. Gondolom a Gears Canada sem egy hősugárzó hatékonyságával (nem fizikai értelemben) működik, szóval csak megfelelő öltözködés mellett fogjuk tényleg érezni az általa adott meleget. Ez szerintem magától értetődő.

Ajánlott viselet motorra, robogóra, quadra és hószánra is, de extrém esetben akár motoros sárkányrepülősök is vihetik. A hazai forgalmazó, a Parts Shop  Kft. szerint eddig mindenkinek bevált, főleg a futárok kedvelik. Nézzük a ruha egyes részeit:

Az alap a mellény. Ezt a hozzá járó csatlakozóval -ami egyrészt az akksira, másrészt a mellényhez köthető- együtt kapja meg az ember, amin csak egy igen egyszerű ki-be kapcsoló gombot találunk. Tehát alap esetben a hőmérsékletet nem lehet szabályozni, vagy teljes fűtésen megy a mellény, vagy sehogy. Ennek az ára 31.000 Ft.

– A mellényhez vásárolható egy fokozatmentes kapcsoló (hőfokszabályzó), amivel viszont már lehet szabályozni a ruha hőmérsékletét. Ennek az ára további 22.400 Ft.

– A mellényhez kapható külön lábrész is, amit egy egyszerű csatlakozóval illeszthetünk a mellényhez. A nadrág ára 26.600 Ft

– Szintén csatlakoztatható a mellényhez két kar is, melyeket tépőzárak tartanak szorosan a végtagokon, akár csak a nadrág esetében. Ára 22.400 Ft.

– Végül van két kesztyű is, ami a karokhoz csatlakozik. Ára további 28.000 Ft.

– Extraként szivargyújtó aljzatot is kérhetünk hozzá

Ezekből a részekből áll össze egy komplett ruha, ami összesen 108.000 Ft-ot kóstál, a hőfokszabályzó nélkül (hozzteszem, szerintem ez nem szükséges). Így együtt nem olcsó, de szimpatikus, hogy mi dönthetjük el mire van szükségünk és még így is majdnem fele a ThermoFlash-nek. Igaz utóbbi jóval profibb és jóval hatékonyabb is, de hát a pénz az úr. A méretezés amúgy széles skálán mozog és van kifejezetten női verzióban is.

További Gears Canada téli motorozáshoz szükséges felszerelések itt. Katt!

Comments

comments

Trending