Connect with us
Suzuki

Hírek

Franciaországban már zajkamera vadássza a motorosokat

Azt is mondhatnánk, hogy közeleg a vég, hiszen a franciáknál már nem csak sebesség, hanem zajmérő ”kamerákkal” is büntetni lehet a túl hangos motorosokat

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A párizsi Orly repülőtér közelében lévő faluban elkezdtek igen modern ”zaj-radarokat” telepíteni, melyek automatikusan mérik az elhaladó motor által kibocsájtott kipufogó zajt, és ha az a legálisnál magasabb tartományba esik, akkor már megy is a csekk. Egészen pontosan Villeneuve-le-Roi a helység neve, szóval ha esetleg arra motoroztok a jövőben, érdemes betenni a db-killert a kipufogóba. Azért a jövőben, mert egyelőre még nem fogadták el azt a törvényjavaslatot, ami legálissá tenné az effajta büntetések kiosztását.

 

Viszont amint életbe lép az új szabály, rögtön össze is köthetik a zajmérő eszközöket a rendőrség fixen telepített kameráival, így beazonosítva a szabálysértő motorost.

A Britekhez hasonlóan egyébként már a Franciák is nézik a járművek által keltett zajszintet, de eddig csak akkor büntettek, ha el is kapták a túl hangos járműveket. Magát a rendszer a Párizsban található, Bruitparif nevű non-profit szervezet találta ki, akik a város zajszintjéért felelnek. Az új fejlesztésű rendszer négy mikrofonnal végez méréseket minden egyes tizedmásodpercben, amivel könnyedén be tudja azonosítani a zaj forrását. Mondhatnánk, hogy oké, városban úgyse forgatja ki az értelmesebb motoros a vasat, de már városon kívül, Saint-Forget környékén is lakik egy ilyen eszköz, ami viszont egy elég közkedvelt útvonalnak számít a helyi motorosok között.

Ilyennel azért sehova se indulj el

Mi pedig csak abban bízhatunk, hogy hozzánk vagy később, vagy inkább egyáltalán nem ér el ez az újítás…

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending