Connect with us

Blog

Francesca, az átépített Ducati 749

Bátor próbálkozás egy olasz sportmotort átépíteni, lássuk hát az eredményt!

Published

on

ducati 749 custom
ULTRABOLT
RST AIRBAG

A motor atyja Gustavo Penna, az eredmény pedig Francesca névre hallgat. A kolumbiai születésű motorépítő évekig élt Olaszországban, ahol szerelmes lett a motorokba.

Penna az egyik pályanap után levetkőztette a Ducatit, és úgy gondolta ez a motor még jobban fest csupaszon. Ebből a gondolatmenetből indult ki az átépítés, mely már Los Angeles-i garázsában történt.
A 749 és 999 fejidoma alatt elrejtett magnézium lámpatartó egyedi már gyári állapotban is, így Penna ezt megtartotta. A fejlámpa tartója a vázzal és a hátsó lengővillával együtt feketére lett fényezve, a felfüggesztés és a fékek elemei pedig polírozva lettek.
Az erőforrás 749R-re lett feljavítva, és két kipufogó került a blokk alá.
A típusra jellemző oldalsó terelőidomok megmaradtak karbon változatban, az első sárvédő pedig találkozott a fűrésszel, lényegében elvesztette funkcióját. Csúszó kuplung került a gépezetbe, amit a vezérmű szíjakhoz hasonlóan semmi sem takar. A súlycsökkentés jegyében Lithium-Ion akkumulátort is kapott.
Némileg átszabásra került a tank is, bár jellemző formája megmaradt. Az egész faridom a kukába került, így a vezető ülése mögé semmi sem került.
Ha motorépítésen töritek a fejeteket, rengeteg alkatrészt találtok hozzá webshopunkban.

Néhány nagyobb gyártó termékeit itt találjátok, csak hogy a legfontosabbakat említsük:

ARLEN NESS

BASSANI KIPUFOGÓK

DRAG SPECIALITIES

EMGO

KÜRYAKYN

MAGURA

ROLAND SANDS 

…csak győzzetek válogatni a szebbnél szebb alkatrészek között…

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending