Csatlakozz hozzánk
MPS AIRFORM

Blog

Francesca, az átépített Ducati 749

Bátor próbálkozás egy olasz sportmotort átépíteni, lássuk hát az eredményt!

Közzétéve

ekkor

ducati 749 custom
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A motor atyja Gustavo Penna, az eredmény pedig Francesca névre hallgat. A kolumbiai születésű motorépítő évekig élt Olaszországban, ahol szerelmes lett a motorokba.

Penna az egyik pályanap után levetkőztette a Ducatit, és úgy gondolta ez a motor még jobban fest csupaszon. Ebből a gondolatmenetből indult ki az átépítés, mely már Los Angeles-i garázsában történt.
A 749 és 999 fejidoma alatt elrejtett magnézium lámpatartó egyedi már gyári állapotban is, így Penna ezt megtartotta. A fejlámpa tartója a vázzal és a hátsó lengővillával együtt feketére lett fényezve, a felfüggesztés és a fékek elemei pedig polírozva lettek.
Az erőforrás 749R-re lett feljavítva, és két kipufogó került a blokk alá.
A típusra jellemző oldalsó terelőidomok megmaradtak karbon változatban, az első sárvédő pedig találkozott a fűrésszel, lényegében elvesztette funkcióját. Csúszó kuplung került a gépezetbe, amit a vezérmű szíjakhoz hasonlóan semmi sem takar. A súlycsökkentés jegyében Lithium-Ion akkumulátort is kapott.
Némileg átszabásra került a tank is, bár jellemző formája megmaradt. Az egész faridom a kukába került, így a vezető ülése mögé semmi sem került.
Ha motorépítésen töritek a fejeteket, rengeteg alkatrészt találtok hozzá webshopunkban.

Néhány nagyobb gyártó termékeit itt találjátok, csak hogy a legfontosabbakat említsük:

ARLEN NESS

BASSANI KIPUFOGÓK

DRAG SPECIALITIES

EMGO

KÜRYAKYN

MAGURA

ROLAND SANDS 

…csak győzzetek válogatni a szebbnél szebb alkatrészek között…

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Trending