Csatlakozz hozzánk

Hírek

Forza Italia: újdonságok Olaszországból

2012: MV Agusta F4R Corsa Corta; Ducati Hypermotard & Multistrada 1200

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Fokozódik a feszültség az olasz fronton. Jövőre több irányból is támadást indít Itália, többek között a japán konkurencia ellen. Bemutatkoztak az MV- és a Ducati-hadtest legújabb, 2012-es egységei.

Virtuálisan lehullt a lepel a 2012-es MV Agusta F4R-ről, amely megörökölte minden idők legerősebb MV-jének, vagyis az F4RR Corsacorta erőforrását. Igaz, némileg módosított formában, hiszen 201 helyett “csak” 196 lóerős az R, de az ára is valamivel szolidabb – hazájában 18.800 euróért árulják, – ami átszámítva több, mint öt és fél millió forint – egy mostani “mezei” ezres F4-es jelenleg 5.180.000 forintba kerül.

Az extrarövid löketű (50.9mm) Corsa Corta blokk nagyon pörgős, 13.700-nál tilt le, de már 13 ezernél elszabadítja az említett négy híján 200 tagú ménest. A 998 köbcentis erőforrás szelepei nagyobb átmérőjűek lettek, de mivel titánból készültek, így nem lettek nehezebbek. A blokk etetéséről hengerenként két injektor gondoskodik, méghozzá változó szívótölcsér hosszal (TTS – Torque Shift System). A 4-2-1-4 kipufogórendszer csöveinek is nőtt az átmérőjük, valamint az F4RR-hez hasonlóan a kipörgésgátló és a japán konkurenciánál már évek óta “divatos” gyújtástérkép-választó (két móddal) sem maradt ki a csomagból. Az iparművészeti remekmű egyoldali lengőkar mindössze öt kilót nyom, a rugózatlan tömeget pedig tovább csökkentik a valamivel vékonyabb féktárcsák. A szívdöglesztő külsőn szerencsére nem “javítottak” sokat, így továbbra is a földkerekség egyik legkívánatosabb bringája az “efnégyes”.


Piros-ezüst és fehér-szürke színvariációban kapható az új F4R


F4R 2012: továbbra is lenyűgöző megjelenés, könnyebb kezelhetőség, Corsa Corta blokk

Az új varesei szupersport díva melett Bologna városában sem tétlenkednek a csizmalakók: bár a Ducati a napokban nem számolt be ilyen volumenű újításról (azt már korábban megtette a Streetfighter 848-cal, vagy éppen az 1199 Panigáléval), most csak új színekről érkezett jelentés. Az 1200-as Multistrada egy új, különleges Race Titanium Matte fantázianevű fényezéssel gazdagodott, továbbá átdolgozott, kényelmesebb nyerget kapott az ezerkettes modellcsalád. A csúcs-Hypermotard, az 1100 EVO SP esetében is új, trikolor festésnek örülhetünk, amely Corse Edition névre hallgat. A piros-fehér-fekete variáció igen jól áll neki, és a bolognaiak remélik, hogy mindenki így gondolja, mert más színben nem is lesz kapható ez a kivitel. Ezzel azonban még biztosan nem ért véget a 2012-es Ducati-újdonságok sora, hiszen a pletykák szerint a legendás Monster-családot is eléri a változás szele.


“Corse-edisün” (Hypermotard 1100 EVO SP) és “verseny-matt-titánium” (Multistrada 1200): az új Ducati-fényezések

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending