Csatlakozz hozzánk

Akciók

Forcefield termékek

A motorozással együtt jár a vedőruházat viselése. Sok félét kapni, de most még egy márkával bővült a hazai lista.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Szöveg: Molnár Dénes (DennyM) – denes@tesztmotor.hu

Nem húzom senki idegeit, a Forcefield márkáról van szó amit mostantól a www.protektorok.hu forgalmaz. Szerte a világon ismerik, szeretik és elismerik, csak nálunk nem forgalmazta ez eddig senki. Nagy hiba, mert az angol cég kifejezetten csak a védelemmel foglalkozik, beleértve az aláöltözőket, a thermo ruhákat és persze a mindenféle-fajta protektorokat. Ráadásul nem csak motorosoknak, hanem kerékpárosoknak, extrém sportolóknak egyaránt kínálnak védelmet. Én szeretem az olyan márkákat, amik egy területre specializálódnak és nem oszlik száz felé a figyelmük. A Forcefield ilyen és a Honda Dream-nek köszönhetően most már mi is hozzá juthatunk. Gyorsan fussunk végig, miket is kínálnak, hátha kiderül menetközben, hogy valakinek valami még hiányzik.

Nekünk motorosoknak a legfontosabb protektor, a gerincvédő. Azt hiszem senkinek sem kell szemléletes példákkal magyarázni, mi történik ha… nem is fogom, csupán remélem mindenki bevési a fejébe, hogy a bukósisak mellett a következő legfontosabb védelmi cucc a hátunkon kell hogy legyen. A Forcefield hátpáncélja többszörös tesztgyőztes, például a hazájabéli Ride magazin kifejezetten gerincvédőket kínzó cikkében olyan konkurenseket előzött meg, mint az Alpinestars, Hein Gericke, BMW vagy Dainese. Ez nem azt jelenti, hogy a többi pénz kidobás, csupán a Forcefield Pro L2 kényelmesebb, jobb árfekvésű, állíthatóbb vagy éppen többször használható a többinél. Attól függ persze, melyikkel hasonlítjuk össze. Érdekes, hogy nem kemény protektorokkal dolgozik, hanem apró háromszögeket formázó ütéselnyelő hatású anyagot kombinál sűrű, de mégis könnyű, többrétegű Nitril habbal. Érdemes felpróbálni egyet és ha szimpatikus 28.000 Ft-ért el is vihetünk egyet.

A kínálatban van még protektor ing és nadrág is, váll- és könyökvédős, illetve anélküliek is. Extreme Harness névre hallgatnak és a Pro szériához képest sokkal könnyebbek és vékonyabbak,szinte észre se veszi az ember, hogy hordja őket. A piacon talán a legvékonyabb, minden alá befér mégis komoly védelmet ad.

A következők kicsit kombináltabb ruhák. Országútra, terepre vagy akár téli sportokhoz is kiválóak, hiszen védenek ráadásul a testhez simuló alsó-felső nyáron hűt és télen fűt. Szóval amolyan protektoros techinkai ruházatnak számítanak. Nem is tudom, hogy más márkából találunk-e ilyen sokoldalú viseletet.

A thermo ruházat között megtalálható a hosszú ujjú és nyakú felső, a nadrág, a mellvédes maszk, öt ujjas kesztyű és zokni. Mindegyik ultrakönnyű, lélegző ráadásul szélálló és vízlepergető membránt is tartalmaz.

Comments

comments

Trending