Csatlakozz hozzánk

Hírek

Fontosak a motorosok a Hungaroringnek

Összefogás: lehet OB, Alpok-Adria, de még oldalkocsis VB futam is a `ringen

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

A problémáktól sem mentes 2011-es esztendőt követően úgy tűnik, új időszámítás kezdődik a magyar autó- és motorsportban. A két szakág vezetői úgy döntöttek, havi szinten egyeztetik egymással a feladatokat és a Hungaroringgel közösen együttműködve próbálják fellendíteni az érintett sportágakat – közhely, de igaz: az összefogásban rejlik az erő…

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, egyben a Hungaroring Sport Zrt. elnök vezérigazgatója, Gyulay Zsolt a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) február 4-én tartott ünnepélyes díjkiosztóján bejelentette, egy frissen elkészített felmérés egyértelműen igazolja, hogy a két sportág által rendezett sportesemények gerjesztik a legnagyobb mértékben a belföldi turizmust! Pusztai Csaba, a MAMS elnöke elmondta, havi rendszerességgel fognak egymással találkozni, hogy együttműködve minél több motoros rendezvénynek is otthont adhasson a mogyoródi pálya!

A tavalyi esztendőben a Hungaroring és a motorsport bizonyos okokból eltávolodott egymástól, éppen ezért határozták el a mogyoródi pálya és a motorsport szövetség vezetői, hogy összefognak, és együttműködve állítják vissza a régi, sikeres együttműködésüket.

„Biztos vagyok abban, hogy ebben az évben már nem akadályozzák meg pályagondok azt, hogy a Hungaroring ismét otthont adhasson a gyorsasági motorversenyeknek. Ígéretet kaptam Gyulay Zsolttól, hogy a pályán végrehajtják azokat a módosításokat, amiket a nemzetközi szövetség, a FIM előírt, így nemcsak a Magyar Bajnokság, az Alpok-Adria Bajnokság futamait, hanem nyáron az oldalkocsis motorkerékpáros világbajnokság egyik versenyét is a mogyoródi ringen rendezhetik meg. Nyitottak vagyunk az együttműködésre, és biztos vagyok abban, hogy közös akarattal minden előttünk álló akadályt legyőzünk”
– fogalmazott Pusztai Csaba, a MAMS elnöke.


A tavalyi, pályagondok miatti OB-mizéria idén már nem fordulhat elő – állítják az illetékesek

Gyulay Zsolt úgy véli, a magyar autó- és motorsport bölcsője a Hungaroring. Mint elmondta és fentebb említettük, az egyik legfrissebb gazdasági felmérés adataiból kiderült, a legnagyobb turisztikai vonzerőt az autós és a motoros versenyek jelentik hazánkban.

„Ezt pedig az ország érdekében vétek lenne kihagyni. Mindkét szakágban rengeteg az egyesület, az igazolt sportoló, sőt a magyar autósport több mint ezer nagyon jól képzett versenybíróval is rendelkezik. Nagy lehetőség van a kezünkben, még akkor is, ha a Hungaroring elsősorban Formula 1-es pálya, annak minden megkötésével együtt. Ám számunkra nagyon fontos, hogy a motoros társadalom is a magáénak érezze a mogyoródi pályát, így elhatároztuk, hogy a két szakág vezetői havi rendszerességgel találkoznak egymással, hogy közös akaratból minél több motoros rendezvénynek adhassunk otthont. A két szakág összefogása csodákra lehet képes”
– mondta a Hungaroring Sport Zrt. és az MNASZ első embere.


Gyulay Zsolt: “a két szakág összefogása csodákra lehet képes”

Az elnök-vezérigazgató elmondta, a Hungaroring motoros klubot alapít saját versenyzővel, és tagfelvételét kéri a MAMS-ba. Ugyanakkor ennél nagyobb lépésre is elszánta magát hazánk egyik legnagyobb sportvállalkozásának vezetősége.

„Távlati terveinkben szerepel egy olyan elképzelés, amely egy kétpólusú, azaz, autós és motoros pálya alapjait fektetheti majd le. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a Hungaroringet még hatékonyabban használhassuk ki, akkor legkésőbb 2014-től áldozni is kell rá, és az immár halaszthatatlan fejlesztéseket, átépítéseket mindenképpen el kell végezni. Mert azt szeretnénk, hogy 2016 után is legyen Formula 1 Magyar Nagydíj, hiszen tudjuk, hogy nemzetgazdasági szinten is milliárdos hasznot termel a futam a felbecsülhetetlen presztízsértéke mellett” – jelentette ki Gyulay Zsolt.

Forrás: Hungaroring

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending