Csatlakozz hozzánk

Újdonság

Fontos: Motorozás kánikulában

Miben motorozz, amikor egy szál gatyában is megdöglesz a melegtől? Sokan nem használják, de van bőven átmenet a bőrruha és a rövidgatya-póló között!

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A hőség dilemma elé állítja a motorosok egy részét: érdemes lemondani a biztonságról a komfort kedvéért? Azaz megéri-e rövidnadrágban és pólóban motorozni a kánikulai napokon? A válasz egyértelműen nem…

Nyáron nap mint nap látni motorosokat jócskán alulöltözve, „donorszerkóban” közlekedni. Ők valószínűleg elég tapasztalatlanok, hiszen aki régóta, rendszeresen vagy sokat motorozik, soha nem fog ilyen cuccban felülni a gépre. Aki egyszer is esett már motorral (bármekkorát, lehet egészen kicsi is), belátja a védőfelszerelések szükségességét. Egy kis hűsítő szellő nem ér fel egy esetlegesen lezúzott térddel, de még egy sebes tenyérrel sem, nem is beszélve a komolyabb sérülésekről.


Miben motorozz kánikulában?

Se szeri, se száma a kifejezetten nyári, meleg időre tervezett motoros ruháknak. A nagyméretű hálós betétekkel ellátott textil anyagú dzsekiket (ha mást nem, egy ilyet mindenképpen szerezzetek be, nagyon fontos, hogy legalább ezt “legyen kedvetek” felvenni, a bőr vagy a sima kordura helyett! – a szerk.) és nadrágokat átjárja a levegő, ugyanakkor az ízületeket protektorok védik.

Ugyanilyen légáteresztő textil betétekkel ellátott bőr motoros cuccok is léteznek, de aki a maximális biztonságra törekszik, talál magának komplett bőrruhát perforált bőrből is. Városi motorosok kedvelt felszerelése a hálós szövettel összefogott protektoring és a kívülre felcsatolható térdvédő. A kesztyűről sem szabad megfeledkezni, az előzőekben vázolt tulajdonságok kesztyűben is mind elérhetők.

A SHOX ajánlata kánikulára

Forrás: SHOX

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés

Trending