Csatlakozz hozzánk

Hírek

Folytatódott a kis Tomes jó sorozata

ADAC Mini bike: Tomes Patrik – a nehéz körülmények ellenére – újabb ezüstérmet szerzett

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A németországi Bopfingen városának arénája már csütörtökön este megtelt élettel: minden csapat lázasan készülődött az ADAC Mini bike Cup sorozat 6. fordulójára.

A beszélgetések során egyértelműen kiderült, hogy a csapatok a félidő eredményeit mérlegelve felkészítették versenyzőiket, hogy a sorozat második szakaszában a legjobb teljesítményre legyenek képesek. Az elszánt és felkészült versenyzők már a szabadedzéseken úgy motoroztak, mintha ez lenne az utolsó döntő futam…

Sorra futották a jobbnál jobb köröket a jellegzetesen német, maximum 11 fokos nem éppen trópusi nyári időben. Tomes Patrik a szabadedzések során csoportjában folyamatosan futotta meg a leggyorsabb köröket és utasította maga mögé több mint egy másodperccel a mezőnyt!

Az első időmérő edzésen már komor felhők gyülekeztek, de még száraz időben a nagy dulakodás és forgalom ellenére is megfutotta a 2. legjobb időt. A második időmérő edzésre már nem kegyelmezett az időjárás és a szakadó viharos esőben már senki nem tudott a mért idején javítani, így Patrik a 2. pozícióból várhatta a rajtot.


“Sokat fejlődött a pihenő időszakban is, mely már ezen a versenyen is megmutatkozott”

Az első versenyen állt a versenypályán a víz, amikor kezdetét vette a viadal. A hatalmas lökdösődések és csúszkálások Patrikot komoly hátrányba hozták, de minden erejét összeszedve a 8. helyen ért célba.

A felszáradó, de még vizes versenypályán a nagy összecsapások ellenére a kis Tomes a 2. versenyen megfutotta a verseny leggyorsabb körét és elkapta a versenyben vezető versenyzőt, de megelőzni sajnos már nem tudta.


A szemén is látszik: “Nyerni akarok!”

Tomes Patrik: “Az eső kicsit megtréfált az első versenyen és komoly hátrányba hozott, de örülök, hogy sikerült pontot gyűjtenem. A második versenyen sikerült elkapnom a versenyben vezetőt, de sajnos megelőznöm már nem sikerült – ami most bosszant. Nagyon várom a wackersdorfi versenyt, ahol tavaly pole pozíciós voltam. Nyerni akarok!”

Tütős Zoltán: “A német időjárás nem akarja, hogy nyár legyen, de Patrik a zord időjárási körülmények ellenére is állja a sarat. Boldogok vagyunk, hogy a 2. versenyen megfutotta a leggyorsabb kört és sokat fejlődött a pihenő időszakban is, mely már ezen a versenyen is megmutatkozott”

Forrás: GPORANGE Racing Team

Comments

comments

Trending