Connect with us

Hírek

Folytassa Doktor úr – 3. rész

Ahogyan ígértük, most jöjjön az ember méretű csirke és a „MotoGP – traffipax” Valentino Rossi módra

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Ahogyan azt magazinunk második részében ígértük, most jöjjön az ember méretű csirke és a „MotoGP – traffipax” Valentino Rossi módra.

Mint már említettük, Rossi gyakran azért talált ki bizonyos poénokat, hogy ellensúlyozza az őt érő kritikákat. Így volt ez 2002-ben is, amikor sokszor azt mondták, hogy Rossi csak azért tud győzni és azért olyan jó amilyen, mert a motorja mindenkiénél gyorsabb. A Dottore azt találta ki, hogy a mugelloi nagydíjon, ahol a célegyenes után a versenyzők még a 990-es gépekkel elérték a 340 km/h sebességet, ha győz, akkor a levezető körön két rendőr egy kézi traffipaxal megbünteti Rossit gyorshajtásért.


Korábban sokan úgy gondolták, hogy Rossi csak a motorja miatt gyors

„Az ötlet a fan club egyik tagjától származott. Az egyik rendőrt például ő alakította. Szükségünk volt azonban egy másik „zsernyákra” is. A barátaimmal ugyanis jó pár dolgot tudtunk a közlekedési rendőrökről, mivel állandóan próbáltuk őket elkerülni, azonban ez nem mindig jött össze. Még tizenéves korunkban, amikor robogókkal szórakoztunk, többször is lemeszeltek minket a rendőrök. Rendszeresen párban jártak. Volt egy vékonyabb és egy testesebb rendőr. A vékonyabb volt az úgymond gonoszabb, mivel sosem akart elengedni minket, viszont a testesebb mindig csak figyelmeztetett minket. Tulajdonképpen a vékony mindig megbüntetett minket.”

 

Rossit megbüntették Mugelloban gyorshajtásért

 

“Szükségünk volt tehát egy kövér és egy vékony rendőrre. Setafno Franca barátom lett a vékony rendőr, míg Uccio édesapja, Rino a kövér zsaru. Egyébként igazi egyenruhát használtunk, amit a tavullai rendőrségtől kértünk kölcsön, valamint megkértük a Dornát, hogy engedélyezzék az áltraffipax elhelyezését a célegyenesben. Az olasz futamot meg is nyertem és a tiszteletköröm befejezte után pedig kaptam egy büntetést gyorshajtásért.”

Valentino Rossinak tehát az elmúlt évek során már volt dolga mobil vécével, felfújható szexbabával, traffipaxal és még sorolhatnánk. Mindezek közül azonban kiemelkedik egy igen érdekes történet, amelynek a főszereplője egy hatalmas csirke jelmez.

„Tavulliában minden évben rendeznek a legények a férjek ellen focimeccset, ahol én a barátaimmal általában részt szoktam venni, hiszen imádom a futballt. Abban az évben (1998) még szponzorunk is volt a meccseken, azonban a feltétel az volt, hogy olyan mezben focizunk, amiben a szponzor akarja. Így is lett, azonban egy mondhatni ocsmány mezt kaptunk, amin az állt, hogy Polleria Osvaldo, vagyis Osvaldo csirkeüzlete. Többen is tűntettek ez ellen a csapatunkból, ennél fogva volt olyan, aki kifordított felsőben játszott, mivel tulajdonképpen mindannyian nevetségesnek találtuk a mezt.”


Osvaldo Csirkeüzlete

„A történetnek azonban nem volt vége, mivel az egyik barátom úgy gondolta, hogy ez a póló még jól jöhet még nekem a pályán. 1998-ben mutatkoztam be a 250-ben és sajnos gyakran polloként viselkedtem (a pollo szót az olaszban arra az emberre használják, akit könnyen be lehet csapni és egyben naív is), mivel a versenyek utolsó szakaszában, amikor már-már úgy érezhettem, hogy enyém lesz a győzelem, vagy Harada vagy Capirossi elcsaklizta a diadalt előlem. Többek között ezért is tartottuk meg a pólót. Szeptemberben győztem az imolai viadalon, a levezető köröm során pedig megejtettem a szokásos találkát a fan clubom összegyűlt tagjaival, akik közül Falvio a kezembe nyomta ezt a bizonyos pólót.”


Rossi és A Csirke

„Mi a francot csináljak én ezzel? – kérdeztem tőle, azonban ő csak annyit válaszolt, hogy tartsd meg és menj. Elindultam a pályán, azonban egyfolytában azon gondolkoztam, hogy most mi a fenét kezdjek ezzel a Polleria Osvaldo pólóval. A díjátadó után hirtelen eszembe jutott valami, mivel tudtam, hogy az újságíróknak mégiscsak kell adnom valamiféle magyarázatot a fura felsőt illetően. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani szponzoromnak, Osvaldonak, hogy mindig kitartott mellettem és karrierem legelejétől fogva támogatott – mondtam halálosan komolyan a sajtónak, miközben alig bírtam megállni, hogy el ne röhögjem magam. Ezután úgy gondoltam, hogy ez a story le is van zárva, azonban cseppet sem volt ilyen egyszerű a helyzet.”

„Egy nap, felhívta egy srác a fan clubot, aki megkérdezte, hogy nincs-e szükségünk egy óriáscsirke-jelmez, mivel hallotta, hogy engem egy csirkeüzlet szponzorál. Kapva kaptunk a lehetőségen, hiszen mint már korábban említettem, minden marhaság érdekelt minket. A jelmezt elvittük a soron következő nagydíjra Catalunyába, ahol a tiszteletköröm során az egyik barátom felült mögém a jelmezben. Ekkor szabadult el a Pollo Osvaldo őrület, mivel mindenki azt hitte, hogy a Pollo Osvaldo valóban a szponzorom. Pár nap múlva felhívtak a RAI olasz televízió csatornától és arra kértek, hogy hozzam össze őket egy riport erejéig Osvaldoval.”


“Ekkor szabadult el a Pollo Osvaldo őrület”

„Atyaég…most mihez fogunk kezdeni? – gondoltam magamban. Jó tréfának tartottam az egészet, azonban tudtam, hogy közel vagyunk a lebukáshoz, ami igencsak kínos lett volna. Ennél fogva arra az elhatározásra jutottunk, hogy valakinek el kell majd játszania Osvaldot. Osvaldot kicsit túlsúlyosnak és szakállasnak képzeltük el, így végül Sefano Bordoni barátunkat kértük meg, hogy játsza el a képzeletbeli szponzort, mivel ő ilyen testfelépítésű volt. Ezen felül a fan club egyik tagja, Plazzi azt mondta, hogy az apjának van egy kis földje vidéken, ahol ráadásul egy megrongálódott ház is áll. A riport előtt a helyet kitakarítottuk, feltöltöttük csirkével és csináltuk egy bazi nagy táblát, amin ugyanaz a logo szerepelt, mint a pólón. Arra is gondoltunk, hogy Osvalodnak szüksége van megfelelő járműre is, ezért szereztünk egy Apecart”

„Aki nem tudná az Apecar tulajdonképpen a motorkerékpár és a teherautó keresztezése. Platója van, elől pedig egy kabinban ül a sofőr. Az Apecerból egy mobil tyúkólat alakítottunk ki, ami csak még hitelesebbé tette a dolgokat. Amikor minden készen állt egyeztettem az újságírókkal, akik rögtön kapva kaptak az alkalmon. Találkoztunk is velük az „álfarmon”: Tudjuk, hogy nagy utat tettetek meg, de sajnáljuk, Osvaldo meggondolta magát. – mondtuk. Ekkor azonban „váratlanul” feltűnt a nem messze lévő országúton az Apecar, mi pedig elkezdtük üvöltözni, hogy ott van…ő Osvaldo. A tévéstábnak sem kellett több, rögtön utánaeredtek. Amikor utolértük, akkor az ál-Osvaldo kiválóan játszotta a szerepét: Ki a fenék maguk? Egyáltalán hogyan találtak meg? Tűnjenek innen! – üvöltözte.”


Az Apecar

„Megpróbálok beszélni vele, hátha le tudom nyugtatni! – mondtam, miközben most is alig bírtam megállni, hogy el ne nevessem magam, akárcsak az imolai futamot követő interjún. Az ál-Osvaldoval komoly beszélgetést színleltünk, majd visszamentem a tévéstábhoz és mondtam neki, hogy benne van az interjúban. A kérdezz-felelek legalább húsz percig tartott, amely során Osvaldo, vagyis tulajdonképpen a barátom Stefano, nagyon értelmes dolgokat mondott. Nagyszerűen sültek el a dolgok, amit az is jól bizonyít, hogy a RAI aznap esti híradójában le is adtál a riportot. Soha nem derült ki az igazság.”

Természetesen a mai napig nem ért véget Valentino Rossi bolondozása, amit a Doctor Úr jól bizonyított a legutóbbi jerezi nagydíjon is, amely során ugyanazt a poént lőtte el, amit 1999-ben még a 250-esek között, vagyis egy pár pillanat erejéig beszaladt egy mobil vécébe. Ki tudja, hogy az olasz következő győzelme alkalmával miféle shownak lehetünk majd szem és fültanúi…

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending