Csatlakozz hozzánk

Hírek

A fokozott rendőri ellenőrzés folytatódik

A múlt héten három napon át fokozottan ellenőrizték a motorosokat és kerékpárosokat a fővárosban – sok szabálytalanságot találtak, így razziára továbbra is számítani lehet

Közzétéve

ekkor

fokozott rendori ellenorzes budapesten
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Budapesten keddtől csütörtökig megtartott háromnapos rendőrségi akcióban minden negyedik ellenőrzött kerékpáros és motoros megszegett valamilyen szabályt – közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Hangsúlyozták: az akciót az is indokolta, hogy a nyári szezonban a fővárosban mindennap történik olyan baleset, amelyben kerékpárosok vagy motorosok érintettek.

Ezek a balesetek súlyos sérüléssel, de esetenként halállal is végződhetnek” – írta BRFK, példaként említve, hogy szerdán egy tanulóvezető elvesztette a motorkerékpárja felett az uralmát, leesett róla, a motor pedig tovább haladt, és a járdán halálra gázolt egy nőt.

A fokozott ellenőrzésben a rendőrség ellenőrizte a biztonsági eszközök meglétét, használatát. A szabálytalanul közlekedőkkel szemben intézkedtek. A három nap alatt a rendőrök 446 járművezetőt ellenőriztek, közülük négyet előállítottak, 12 esetben tettek szabálysértési feljelentést, 76 ember kapott helyszíni bírságot, négyen pedig közigazgatási bírságot. Egy ittas vezetőt találtak a rendőrök – olvasható a honlapon.

A rosszfiúkra vadásznak…


Korábban írtuk:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság július 16. és 18. között különböző időszakokban a motorkerékpár-, a segédmotorkerékpár-vezetők és kerékpárosok közlekedésbiztonságának javítása érdekében tart fokozott közúti ellenőrzést – olvasható a police.hu oldalon.

A rendőrség ellenőrzi a biztonsági eszközök meglétét és használatát, valamint fellép a szabálytalanul közlekedőkkel szemben, minden esetben a hatályos jogszabályok alapján. Ellenőrzik a kerékpárok kötelező tartozékait, a bukósisak használatát, valamint azt, ki hajt ittas vagy bódult állapotban – írták.

Kötelező tartozék

A KRESZ szerint a közlekedésben csak olyan járművel szabad részt venni, amely a jogszabályban meghatározott műszaki feltételeknek megfelel. A kötelező felszerelések megléte műszaki feltételnek minősül a 6/1990. KöHÉM rendelet alapján, így aki azokkal nem rendelkezik, KRESZ-szabályt sért. A rendőr az ellenőrzés során a körülmények alapján dönt, hogy figyelmeztetést alkalmaz, bírságol, vagy ha az érintett nem ismeri el a szabálysértés elkövetésének tényét, akkor feljelentést tesz. A motorkerékpárok kötelező tartozéka az ún. “A” típusú elsősegélydoboz, amely csak akkor fogadható el, ha hiánytalan és érvényes szavatosságú. Az ára bruttó kétezer forint körül alakul.

Forrás: MTI Képek: blikk.hu; baleset-megelozes.eu

Comments

comments

Trending