Csatlakozz hozzánk

Akciók

Fokozat kijelzőt vegyetek

Mostantól, a készlet erejéig olcsóbban szerezhettek fokozat kijelzőt, kapjatok az alkalmon

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Mostantól, a készlet erejéig olcsóbban szerezhettek fokozat kijelzőt, kapjatok az alkalmon

Ami azt illeti, lehetne rajta vitatkozni egy sort, hogy kell-e tudnunk, éppen milyen fokozatban motorozunk. Ez körülbelül olyan kérdés, mint hogy kell-e villany a WC-be. Mindenkinek van (gondolom), de kérdem én, fény nélkül nem mennének az ott végzendő dolgok? Szerintem mindent meg lehet oldani sötétben is, mint ahogy a fokozat nem ismerete mellett is elboldogulunk közúton, de még versenypályán is.

Az előzőektől függetlenül -bár én sokáig tipikusan a “mit nekem ilyen” kategóriába tartoztam- ma már azt mondom, hogy azért nem rossz, mondhatni kényelmes látni hol járunk. Ugyanis motorunk módszeres megismerésének része, hogy idővel tisztába kerülünk azzal, melyik fordulaton mire is számíthatunk kedvencünktől. Nem kell messzire menni példáért, mondjuk, hogy süketek vagyunk és legyen szó egy közepesen lassú, de hosszú jármű, mondjuk egy lusta kamionos előzéséről. Próbáljuk meg az elképzelt manővert ugyanazon a fordulaton végrehajtani, mint azt amúgy tennénk, de két fokozattal feljebb. Garantáltan imádkozás vagy sűrű visszagangolás lesz az eredménye. Persze ez sarkos példa, mert a fordulat mellett egy másik paraméter, a sebesség iránytűként segít eligazodni, hogy merre járhatunk a teljesítmény és nyomaték térképünkön. Ha nagyon rossz helyen, akkor kell ugye váltogatnunk.

Lement az ára a GPCrono fokozat kijelzőnek a Danger Bikes-ban

Részleteket a GPCrono motyókkal kapcsolatban egy régebbi cikkünkben találtok. Katt ide!

Rendben, egy kérdés. Mindegy milyen motorod van, tudod-e, hogy ha kb. 4.500 1/perc-es fordulaton pörgeted a blokkot és emellett 75km/h körül mutat az órád, akkor mi fog történni, ha telit húzol a gázkaron? Szerintem nehéz összepárosítani a két adatot, de van megoldás. Sokkal egyszerűbb, ha látjuk hányadik fokozatban vagyunk, könnyebben tudunk számolni az erőtartalékokkal. Oké, most próbáltam megmagyarázni miért kell villany a WC-be, de tudjátok mit, hagyjuk. Egyetlen egy szó elég a kütyü előnyét bizonygatni: kényelem!

Ma már egyre több motoron kapunk gyárilag fokozat kijelzőt, de a dolog legnagyobb hódolója egyértelműen a Suzuki. Legszívesebben talán még a robogóikra is tennének, de lássuk be, az már kicsit megmosolyogtató lenne. De ugyanúgy az is az, hogy például a Honda sportmotorjain nincs és soha nem is volt. Hiba, de nem kijavíthatatlan, ugyanis több cég is kínál utólag felszerelhetőt, egyik-másik egyszerre töb funkcióval is. Ha titeket is érdekel a dolog, tudom ajánlani a DangerBikes-t, ugyanis mostantól jóval kedvezőbb áron vehetitek meg a híres-neves GPCrono-t. Bővebbet fentebb a cikkben, a kiemelt részen láthattok róla, de ha van kérdésetek, nyugodtan tegyétek fel a hozzászólásokban, vagy szegezzétek őket rögtön a “déndzsörös” srácoknak.

Comments

comments

Trending